Marie Claire presenta un ERO que afecta cent persones a Vilafranca i Borriol

L'extinció de contractes es deu, segons fonts de la firma, al "brusc descens en les comandes i a la reducció de facturació"

Marie Claire presenta un ERO que afecta cent persones a Vilafranca i Borriol
Marie Claire presenta un ERO que afecta cent persones a Vilafranca i Borriol

L'empresa tèxtil Marie Claire ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació que afecta cent treballadors i treballadores. Així ho ha anunciat en un comunicat. S'acomiaden 82 treballadors de la factoria de Vilafranca (Alt Maestrat) i altres 18 del magatzem de Borriol (Plana Alta).

L'ERO s'ha negociat amb els sindicats, que han demanat que s'acceptaren les baixes voluntàries. Aquest punt s'ha acceptat per part de l'empresa.

L'extinció de contractes es deu, segons fonts de la firma, al "brusc descens en les comandes i a la reducció de facturació del client Reckitt & Benckiser, propietari de la marca Scholl".

A 2014 Marie Claire va començar a fabricar pantis per a la marca Sholl a l'àmbit mundial. El producte es va arribar a distribuir a 18 països. No obstant això, a novembre, les vendes van registrar una forta davallada. Sholl distribuïa a farmàcies, lloc on no és massa habitual la venda de pantis.

L'empresa ha afirmat que així se sotmet a un procés de reorganització interna. Diu també que es consolida el centre productiu de Vilafranca. Alhora anuncia formació laboral, desenvolupament de nous productes, automatització industrial i indústria 4.0, així com la reducció de les despeses d'emmagatzematge al seu centre de Borriol.

Marie Claire té 112 anys d'història i és un referent mundial en la fabricació de calces i calcetins. L'empresa ha afirmat que continua vigent el seu compromís amb la factoria de Vilafranca, mantenint-la com a eix de la producció i contribuint a mantindre la població.

També et pot interessar

stats