Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

María Díaz Berbel, primera dona fiscal en cap de Castelló

Substitueix José Luis Cuesta, que es va vacunar de manera irregular el mes de gener

La nova fiscal en cap de Castelló, María Díaz Berbel / À Punt NTC

María Díaz Berbel ha pres possessió aquest dimecres com a cap de la Fiscalia Provincial de Castelló i s'ha convertit en la primera dona que exerceix aquest càrrec a la província. Berbel substitueix José Luis Cuesta després de saber-se que s'havia vacunat de manera irregular el mes de gener, en un centre de salut on treballa la seua dona.

A l'acte de presa de possessió, a la sala d'actes de la Ciutat de la Justícia de Castelló, ha assistit la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que ha assenyalat estar "molt contenta per María i per totes les dones que formen part de la carrera fiscal". "Som unes institucions, tant la Fiscalia com la judicatura, on hui dia hi ha un nombre superior de dones respecte a homes i, no obstant això, en els principals llocs continuen estant els homes. Aquest és un pas avant perquè s’equilibre la presència d'homes i dones en els llocs de responsabilitat", ha ressaltat Bravo.

Díaz Berbel va ingressar en la carrera fiscal en 1990 i des de 1994 ha estat destinada en aquesta Fiscalia. Això li atorga un "profund" coneixement de la seua realitat. Ha sigut fiscal delegada de Cooperació Internacional (2005), del Contenciós Administratiu (2007) i de la Secció Civil i Discapacitats (2008).

Destaca el seu currículum i el seu pla d'actuació, amb una "ferma voluntat" de fomentar la modernització de la fiscalia i de potenciar la transparència i l'especialització com a element enriquidor del servei públic.

Interrelacionar les seccions i la conciliació laboral, reptes de Díaz Berbel

María Díaz Berbel ha assegurat que com a cap de la Fiscalia Provincial s’ha marcat els reptes d’interrelacionar les diverses seccions del ministeri fiscal, aconseguir la conciliació entre els companys, així com una bona organització i implicació.

La nova fiscal en cap ha subratllat que un dels eixos del seu projecte és la transversalitat, "ja que el ministeri fiscal abasta moltes matèries que requereixen de gran especialització i les seccions, moltes vegades, és difícil interrelacionar-les", ha dit. Segons explica, si una persona discapacitada que comet un delicte "hauria de ser tractada no només per la secció penal que sap del delicte, sinó també per la secció de discapacitat”.

A més, Díaz aposta per la conciliació entre companys, una bona organització i la implicació en la labor. "Compte amb uns companys meravellosos i gent superformada, em sent tranquil·la, i pense dirigir aquesta orquestra si em deixen", ha apuntat.