Mari Carmen i Lola, dos exemples d'envelliment actiu

La història de dues dones que ens demostren que després de la jubilació hi ha moltes coses a fer

Envellir de forma activa és possible / À Punt NTC
Elena Andreu
Fernando Guasch
01 d'octubre 2021 - 16:51

Cada 1 d'octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Majors amb l'objectiu de recordar que elles són una part important de la societat.

Perquè cada dia hi ha més persones grans que continuen tenint il·lusions i afrontant reptes. À Punt ha parlat amb dues dones que han superat els 70 i que demostren que envellir de forma activa és possible.

Mari Carmen Espinosa ha passat tota la vida treballant i pendent de la seua família. Ara, als 72 anys i jubilada, no se separa de la seua estoreta de ioga. Per això mateix té una elasticitat que moltes persones voldrien als 30 anys i ha deixat de patir de l'esquena. Per a ella el ioga ha sigut un descobriment que li ha canviat la vida, assegura que no sabia què faria quan es jubilara i que ha descobert que es poden fer moltíssimes coses.

L'actitud positiva de Mari Carmen és un tret que comparteix també Lola Saavedra, malgrat que ella té unes circumstàncies menys favorables perquè viu a soles i té problemes de mobilitat. Afortunadament la visita sovint Màxim, un voluntari de l'Associació Amics de la Gent Major, amb qui ix a passejar o van a la platja, li fa una companyia molt necessària. Aquestes visites fan molt feliç Lola, explica, perquè li encanta la gent jove i alegre.

També et pot interessar

stats