Mares de Xirivella comparteixen els seus coneixements sobre criança respectuosa en les xarxes

Els consells que donen amb un to col·loquial sobre disciplina positiva acumulen reproduccions en Instagram

Mares d'una escola de Xirivella graven els seus vídeos / À Punt NTC

Un grup de mares d'un col·legi de Xirivella (Horta Sud) han decidit compartir el que han aprés en les xarrades sobre criança respectuosa en les xarxes socials. Els consells que donen amb un to col·loquial sobre disciplina positiva acumulen reproduccions en Instagram. 

Beatriz Villarreal, mestra del CEIP Ramón y Cajal de Xirivella, i un grup de mares van ser les promotores de l'escola de famílies. El poder de convocatòria va ser escàs, ja que de 300 alumnes que té el centre, només acudien a les xarrades entre tres i cinc famílies. “Com no venien, el que vam pensar és: ‘si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya'”, assegura. 

Llavors es van posar mans a l'obra: van recollir la informació de les xarrades i, amb eixes dades, van gravar els vídeos d'una escola de famílies que ha botat de les aules a les xarxes. “Nosaltres ja havíem assistit a la xarrada i volíem enfocar-la a les famílies en clau d’humor”, explica la mare Maria Teresa González. 

Amb llenguatge col·loquial i un estil directe les mares traslladen conceptes de disciplina positiva, criança respectuosa. Des de com posar límits fins a l'ús del mòbil, com detectar situacions d'assetjament escolar o com gestionar conflictes amb les filles i els fills. “A través de l’humor arribem molt més lluny”, apunta Maria Teresa. Ara volen captar més famílies per a l'AMPA i continuen, diuen, creant contingut. 

També et pot interessar

stats