La mare de les xiquetes assassinades a Castelló denuncia que no va rebre ajuda

En un comunicat assegura que les administracions no van atendre la seua crida“de socors” .

El telèfon 016 d'atenció a les víctimes de violència masclista és gratuït i funciona les 24 hores
El telèfon 016 d'atenció a les víctimes de violència masclista és gratuït i funciona les 24 hores

La mare de les xiquetes assassinades a Castelló pel seu pare fa un mes ha lamentat a través d'un comunicat la falta d'ajuda. “No vaig trobar empara. Ja és tard per a mi. És tard, sobretot, per a Nerea i Martina, irremediablement”, d'aquesta manera s'expressa la mare, Itziar Prats,  al comunicat que ha llegit aquest divendres el seu advocat a la seu del Defensor del Poble, a Madrid

Al comunicat assegura que denunciarà totes les administracions que no van atendre la seua crida“de socors” si aquestes no assumeixen “voluntàriament” la seua responsabilitat.

Prats, que és educadora social, entén que que va patir en primera persona les errades del sistema. “La meua vida és de servei als altres, però quan jo he demanat socors no he rebut ajuda”, ha censurat.

La carta relata el seu periple per les diverses institucions a les quals va recórrer davant les amenaces de l'assassí, amb el qual estava en procés de divorci. La víctima assenyala que, tot i complir amb “les normes” i les “actuacions i protocols que els sistema facilita”, no va rebre la protecció que reclamava. El seu lletrat ha recordat que el jutjat de violència sobre la dona de Castelló no va veure indicis d’intimidació a la dona.

Amb el seu comunicat, ha manifestat la voluntat d'aportar el seu “gra de sorra” per a “contribuir a un canvi en el futur”. En aquest sentit, ha reclamat una major educació en igualtat, més mitjans per als jutjats, major coordinació entre els agents implicats en aquesta lluita i que, en casos de crisis matrimonials, se sotmeta el maltractador a un seguiment, tractament i reeducació.

També et pot interessar

stats