La mare de la xiqueta trobada morta a Logronyo no reconeix haver-la matat

La policia localitza cartes de la mare i la iaia sobre la voluntat de suicidar-se però no sobre matar a la menor.

La mare encara no ha prestat declaració davant la Policia
La mare encara no ha prestat declaració davant la Policia / Arxiu

La mare de la xiqueta de 5 anys que van trobar morta en l'habitació d'un hotel de Logronyo aquest dilluns nega haver comés "un acte delictiu". Segons el delegat de govern a la Rioja, José Ignacio Pérez, la mare "parla poc però diu que la xiqueta ha mort, no que l'haja matada".  

Pérez Sáenz ha informat que la dona, que està ingressada en la Unitat de Psiquiatria d'un hospital de Logronyo en qualitat de detinguda, "no expressa que la xiqueta haja mort per causes naturals, però en cap cas dona a entendre que és autora de cap fet". Assenyala també que es troba poc comunicativa, "absent". 

Encara no ha prestat declaració davant la Policia. Els agents, després de rebre el dilluns a les 9:30 hores un avís sobre una dona que es trobava en una situació amb intencions suïcides, va trobar a la menor morta damunt del llit, i a la mare asseguda en l'ampit de la finestra amb talls. 24 hores després, en el riu Ebre apareixia ofegada la iaia materna de la menor.

Mare i iaia van deixar cartes escrites

Pérez Sáenz ha precisat que l'àvia i la mare de la menor van deixar unes cartes escrites, de les quals es dedueix "la voluntat de les dues de llevar-se la vida" però d'aquestes no es pot extraure si han tingut a vore amb la mort de la xiqueta. Tot i això, hi ha indicis que han permés la detenció, segons ha aclarit el delegat. També ha assenyalat que l'autòpsia a l'àvia determinarà les causes de la mort, encara que tot apunta a un suïcidi. 

També et pot interessar