La mare de Marta Calvo trenca el silenci i demana un enduriment de les penes per a assassins i violadors

Recorda la seua filla en el seu 26 aniversari amb una carta dirigida als polítics en què reclama presó màxima.

FOTO PORTADA: Jorge Ignacio Palma ix dels jutjats d'Alzira el passat mes de desembre

La mare de Marta Calvo torna a trencar el silenci aquest dilluns en una carta dirigida als mitjans de comunicació en què agraeix tot l'interés públic per la desaparició de la seua filla, el 7 de novembre a Manuel (Ribera Alta) i demana una reflexió a la classe política i judicial. Quan ja s'han complit set mesos des que es va perdre el rastre de la jove, reclama un enduriment de les penes per a violadors i assassins amb l'objectiu d'evitar el patiment d'altres mares com ella. Lamenta que l'únic detingut per la desaparició de la filla puga acollir-se al dret a no declarar i això deixe els investigadors sense respostes i sense poder saber què va passar realment amb ella.

Marisol Burón diu que continuarà buscant Marta amb totes les seues forces i que lluitarà perquè es faça justícia, però que alhora es mostra frustrada per no poder fer més. El seus sentiments són de dolor, ràbia, enuig, tristor, impotència, desesperació, dolor, dolor i més dolor.

En la carta parla de la relació que mantenia amb la filla, que sempre la tenia informada amb qui estava. També que el 7 de novembre fatídic li va dir que es trobava a Manuel. Relata que es va trobar cara a cara amb Jorge Ignacio Palma, el presumpte assassí de la seua filla i que ell li va negar que la coneguera, per a entregar-se després a la Guàrdia Civil. Retrau a la justícia i a la classe política que el detingut es pugar acollir al dret a no parlar, que estiguera lliure a pesar que tenia antecedents penals i estava pendent de juí, o que circulara amb un permís de residència caducat. Diu que si s'haguera tingut en compte això, Marta estaria amb ella i aquest home no hauria causat un dolor irreparable tant a ella com a la família de la resta de víctimes.

Per això agraeix també la faena, la generositat, l'entrega i la lluita de les forces de seguretat que han intervingut en la investigació del cas i en la recerca del cos de Marta. agraeix també el respecte dels mitjans. Però recorda que darrere de tot hi ha una xica amb una vida truncada, una mare destrossada, una família afonada pel dolor, un germà que mai més no podrà veure la seua germana i unes lleis que no ajuden. Per això, vol que s'endurisquen les penes per a violadors i assassins. Afirma que no creu en la seua reinserció i que lamenta que puguen rebre visites a la presó mentre ella no sap ni on està la seua filla

Encara que en moltes ocasions es troba abatuda, les mostres de suport i força que rep de tot Espanya l'ajuden a continuar i ha anunciat que amb tot aquest suport espera arreplegar signatures per a poder canviar les lleis.

També et pot interessar

stats