La mare de Marta Calvo recorda la jove amb un emotiu missatge mig any després de la desaparició

La cerca policial se centra a l'abocador de Dos Aigües, sense avanços, mentre l'autor confés d'esquarterar la xica continua empresonat per homicidi.

Missatge de la mare de Marta Calvo
Missatge de la mare de Marta Calvo

Aquest dijous 7 de maig es compleixen sis mesos de desaparició i la mort de Marta Calvo. Se li va perdre el rastre després de citar-se en una vivenda de Manuel (Ribera Alta) amb Jorge Ignacio Palma, qui va confessar haver-la esquarterat i fet desaparèixer el cadàver i que està actualment en la presó de Picassent. Mig any després, el cos de la jove d'Estivella (el Camp de Morvedre), de 25 anys, continua sense aparèixer a l'abocador de Dos Aigües, on se centren els treballs de recerca.

El portaveu de la família materna de la jove, Mariano Navarro, ha confirmat en Les notícies del matí que no hi ha avanços en la cerca de Marta, que fins ara no ha donat fruits. Els esforços per localitzar-la, de fet, s'han vist entelats pel coronavirus, que ha obligat a decretar l'estat d'alarma per a aturar la pandèmia. El portaveu familiar assegura que, tot i això les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuen els treballs de recerca de forma “incessant”. “El compromís amb la família és total i no acabaran la cerca fins que no troben la resposta d'on es troba Marta”, ha assenyalat.

També ha explicat que la família viu “en un estat d'angoixa permanent, impotència, frustració i desesperació”. La mare de Marta ha difòs un emotiu missatge en les xarxes socials aquesta matinada per a recordar la filla en els sis mesos de la desaparició: “Hola amor meu, hui 6 mesos sense tu, sense saber on estàs i sense saber què va passar amb tu”. Així comença el text que Marisol dedica a la filla, en parador desconegut des del 7 de novembre de l'any passat. Són 147 paraules plenes de records i de molt de sentiment on també expressa com és de difícil fer-se a la idea que ella ja no està, i assegura que el responsable de la desaparició pagarà pel que va fer.

Eixe responsable al qual apunta la mare és Jorge Ignacio Palma, l'home amb qui va quedar la jove la nit de desaparició i amb qui va anar a la casa de Manuel on vivia ell. Tenia antecedents per narcotràfic i va arribar a parlar amb la mare de Marta l'endemà de la cita, quan li va negar conèixer la xica. La mare s'havia desplaçat a Manuel perquè eixa era l’última ubicació que li havia enviat Marta a través del Whatsapp el dia anterior, i estava preocupada perquè no havia tornat a saber-ne res.

Dies després, Palma desapareixia sense deixar rastre fins que el 4 de desembre s'entregà a la Guàrdia Civil de Carcaixent. Va confessar haver esquarterat Marta i haver-se desfet del cos llançant les restes en contenidors de diferents localitats. La jutgessa d'Alzira que li va prendre declaració va decretar l'ingrés en presó per una causa d'homicidi, però fins al moment no s'ha trobat cap vestigi de Marta ni a casa de Palma, que va ser regirada i analitzada a fons per experts de la Guàrdia Civil, ni a l'abocador de Dos Aigües (la Foia de Bunyol), on s'estan buscant des del mes de desembre. És en eixe punt on s'ha centrat en els últims mesos la investigació policial, el lloc en què haurien acabat les restes de Marta segons el testimoni del detingut. També en la del municipi de Manuel, on va tindre lloc la cita.

Jorge Ignacio Palma manté que va trobar Marta morta després de passar la nit amb ella i consumir drogues. Assegura que va esquarterar el cadàver després de la presumpta mort accidental de la jove i que va repartir les restes en contenidors de fem. Els investigadors sempre han desconfiat d'aquesta versió i sospiten d'una maniobra de distracció per a retardar al màxim la troballa del cadàver i reduir la transcendència penal del cas a la d'un homicidi imprudent. Tampoc la família de la jove dona credibilitat al testimoni: "La teoria de Palma cada vegada es sosté menys", ha indicat Mariano Navarro, el portaveu familiar. Ara mateix Palma es troba en presó provisional, comunicada i sense fiança en una causa oberta per un delicte d'homicidi.

Se l'investiga per altres dos homicidis de dones a València, una causa que té oberta a la Ciutat de la Justícia i per la qual havia de declarar el passat 20 de març, però la compareixença es va ajornar per l'estat d'alarma decretat per la pandèmia de coronavirus. A més la Guàrdia Civil l'investiga per agressions sexuals a set dones més a les quals hauria intoxicat o tractar d'intoxicar introduint-los cocaïna als genitals. Una forma d'actuar que es repeteix de manera constant en un període de pràcticament un any i que fa pensar als investigadors que es tracta d'un possible assassí en sèrie. El seu advocat al·lega que pateix un trastorn de la personalitat i demana que isca en llibertat. Mentre, la família de Marta continua desolada esperant que aparega el cos.

També et pot interessar

stats