Marató de donació de cabell en 16 instituts de la Comunitat Valenciana

En el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, l'alumnat de perruqueria que ha participat ho ha fet amb l’objectiu d’arreplegar cabell i també perruques, barrets i turbants per a dones malaltes amb pocs recursos

Donació de cabell el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

La Comunitat Valenciana ha acollit aquest dimarts una marató de donació de cabells en un total de 16 instituts, de nord a sud de la Comunitat Valenciana. La iniciativa s’emmarca dins del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. L’objectiu és arreplegar tots aquells elements que contribuïsquen a ajudar a reforçar l’autoestima de les dones que travessen la malaltia, des de cabell a perruques, barrets i turbants.

Uns dels alumnes que han participat en aquesta Iniciativa solidària han sigut els de perruqueria de l’IES Francesc Tàrrega de Vila-real. A l’alumnat aquest dimarts li faltaven mans per a atendre tants voluntari i tants caps.

La directora de l’IES Francesc Tàrrega de Vila-real, Enri García, ha explicat a À Punt com al llarg de la jornada, públic i companys de l’institut han anat acudint per a donar els seus cabells, i tot per a ajudar malalts oncològics.

Una jove estudiant acudeix a la iniciativa solidària per a donar el seu monyo
Una jove estudiant acudeix a la iniciativa solidària per a donar el seu monyo / À Punt NTC

Amb sorpresa i molta il·lusió, les persones donants i també l'alumnat de perruqueria han viscut amb intensitat aquesta iniciativa formativa i solidaria. Amb tot el cabell que arrepleguen, l'alumnat elaborarà perruques que estaran destinades a pacients de càncer sense recursos.

Una jornada de treball intens que els regala històries de solidaritat. Pau Martí, un dels alumnes de perruqueria que hi ha participat, ha explicat a À Punt que algunes persones, fins i tot, han repetit l'experiència al llarg dels anys. “Abans ha vingut un home que ja ha donat el seu cabell quatre vegades”.

Maria aquest dimarts ha sigut perruquera i donant
Maria aquest dimarts ha sigut perruquera i donant / À Punt NTC

En altres casos, com el de María, aquesta jove estudiant de perruqueria ha decidit viure l'experiència des dels dos costats. Primer ha tallat algunes cabelleres i després hi ha participat com a donant.

Una jornada que a l’IES Francesc Tàrrega de Vila-real també ha viscut moments molt emotius, com el d'una dona que ha acudit a entregar la perruca utilitzada per la seua filla.

Una iniciativa solidària per a la qual només es necessita determinació: fer aquest primer pas i ser donant de cabell. Perquè com ha acabat dient Enri García, el gest d’aquest dimarts “és per a un altre, però demà pot ser per a tu”.

També et pot interessar

stats