El manteniment de la tomba de Franco costa 750 euros mensuals al govern central

El cost més elevat correspon a vigilància i seguretat del panteó, seguit de l’administració i els treballs de neteja, que es fan de manera puntual

Panteó de la família Franco al cementeri de
Panteó de la família Franco al cementeri del Pardo-Mingorrubio de Madrid

El cost de manteniment de la tomba del dictador Francisco Franco al cementeri del Pardo-Mingorrubio suposa per a l'Estat uns 754 euros mensuals, que inclouen la vigilància del panteó, la gestió de la unitat d'enterrament i els treballs de neteja.

Així ho ha donat a conéixer l'executiu de Pedro Sánchez després d'una pregunta escrita al Senat del parlamentari de Compromís Carles Mulet, que volia saber el cost mensual que suposa el manteniment de la tomba de Franco des que es va traslladar al Valle de los Caídos.

En concret, el Govern ha informat que la major partida és per a la vigilància i seguretat del panteó (714,12 euros/mes), seguida de l'encàrrec a SEGIPSA per a l'administració i gestió de la unitat d'enterrament (10,32 euros/mes).

En el cas dels treballs de neteja, no són objecte d'un contracte periòdic amb duració determinada, sinó que són una partida puntual. L'import s'estima en aproximadament 360 euros a l'any (uns 30 euros al mes), segons ha apuntat el Govern en aquesta resposta parlamentària.

Mulet ha qualificat "d'inconcebible" que l'Estat espanyol es faça càrrec del mausoleu d'un dictador. "Algú s'imagina que les restes de Mussolini o Hitler reposaren en un mausoleu públic, i que la seguretat, neteja i manteniment anara a càrrec de l'Estat italià o alemany?" s'ha preguntat i ha assegurat que "això només és possible a Espanya".

També et pot interessar

stats