Manises i Godella recorren contra la sentència del TSJCV sobre Puerto Mediterráneo

Consideren que “vulnera la legislació sobre avaluació ambiental” i que s’està privant l’administració de pronunciar-se sobre la idoneïtat del projecte.

Imatge del projecte Intu Mediterraneo
Imatge del projecte Intu Mediterraneo / À Punt NTC.

Els ajuntaments de Godella i Manises han presentat un recurs contra la sentència del Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) del 8 d’octubre de 2019, referida al projecte de centre comercial Puerto Mediterráneo. Consideren que “vulnera la legislació sobre avaluació ambiental”.

Segons han informat, en la sentència se cita aquesta llei d’avaluació ambiental, que disposa que l’òrgan promotor ha d’identificar, descriure i avaluar els possibles efectes significatius sobre el medi ambient que puguen derivar-se. Entre aquests, l’alternativa zero, és a dir, no dur endavant el programa o pla urbanístic, una situació que els recurrents consideren que “no s’ha dut a terme per part dels promotores de l’obra”.

Manises i Godella entenen que “s’està privant l’administració, com a òrgan ambiental que es pronuncie sobre la idoneïtat del macrocentre comercial”.

Des que es va presentar el projecte de centre d’oci a Paterna, els dos ajuntaments s’han mostrat contraris argumentant que “danyarà el comerç local dels municipis i de les localitats veïnes”.

L’Advocacia de la Generalitat Valenciana ha anunciat que també recorrerà la sentència.

També et pot interessar

stats