Manises demana "calma" i assegura que a l'hospital no hi ha cap "focus de contagi massiu"

L'Ajuntament insisteix que la situació està controlada i que les dades no indiquen que hi haja transmissió comunitària.

Hospital de Manises
Hospital de Manises / À Punt NTC

L'Ajuntament de Manises (Horta Sud) ha transmés a la població un missatge de "calma" i assegura que el brot de Covid-19 localitzat a l'hospital, amb 19 persones contagiades fins ara, "l'estan controlant i monitorant des del primer moment les autoritats sanitàries". El govern municipal recalca que les dades que els ha facilitat la Conselleria de Sanitat no indiquen que aquest brot siga "un focus de contagi massiu ni descontrolat", i tampoc evidencien que "existisca transmissió comunitària al municipi".

L'Ajuntament ha fet públic un comunicat on explica que divendres passat Sanitat va fer pública la detecció d'un "brot familiar" de coronavirus originat en un bar de Manises. Aquell dia van informar de quatre casos positius confirmats, i van anticipar que estaven rastrejant els contactes de les persones contagiades per a fer-los proves PCR i evitar una eventual cadena de transmissió descontrolada. En dades que la Conselleria ha facilitat durant la setmana, es va saber que els casos havien pujat a huit.

D'altra banda, aquest dijous, 23 de juliol, Sanitat va donar a conéixer que, a l'àrea de salut de l'Hospital de Manises, hi havia 19 casos positius. Alguns corresponen a personal sanitari, i la resta són pacients procedents d'algun dels catorze municipis que engloba l'àrea de salut del centre hospitalari.

L'Ajuntament conclou que això "no vol dir que les 19 persones siguen veïns o veïnes del municipi ni que existisquen 19 nous brots" a Manises. En qualsevol cas, assegura que el brot està sent "controlat i monitorat des del primer moment per les autoritats sanitàries", amb l'objectiu de rastrejar-ne la traçabilitat. El govern municipal demana responsabilitat al veïnat perquè complisquen estrictament les obligacions i recomanacions sanitàries vigents: ús de mascareta, distància social i higiene constants.

El de Manises és el focus més gran dels cinc que ha confirmat Sanitat en les últimes 24 hores. En tot el territori hi ha actius 31 brots, després de comptabilitzar-se'n dos de nous a València (amb quatre i sis positius, respectivament), un altre més a Sagunt (tres contagis) i un quart a Ròtova (quatre positius). La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha confirmat aquest divendres que aquest últim brot s'ha originat en un centre d'acollida de menors i ha avançat que ja han començat a fer les proves a tot el personal i residents de l'establiment.

També et pot interessar

stats