Manifestacions multitudinàries a la Comunitat Valenciana contra la violència masclista

El moviment feminista ompli els carrers per a dir "prou" davant aquesta xacra.

Manifestació a València

Milers de persones han eixit al carrer aquest dilluns per a dir "prou" davant la xacra de la violència masclista. Amb el lema “Davant el masclisme assassí i violador, feminisme organitzat”, la Coordinadora Feminista ha commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb diverses de manifestacions convocades de nord a sud del territori. Les més importants han tingut lloc a València, Alacant, Castelló i Elx.

Aquest migdia ja s'han celebrat actes institucionals del 25N i, per la vesprada, ha sigut el torn de les manifestacions, que han omplit els carrers en tot el territori. A les 19:00 hores han eixit les marxes de Castelló (des de la plaça de Maria Agustina) i Alacant (des de la plaça de la Muntanyeta). A les 19:30 hores estava convocada la mobilització a València, que ha eixit des de la plaça de la Porta de la Mar. També a la mateixa hora s'han celebrat marxes a Oriola i Vinaròs, entre altres. I a les 20:00 hores s'han convocat actes a localitats com ara Elx, Villena, Xàtiva, Calp i Dénia.

Manifestació a Castelló

La mobilització de València ha sigut la més multitudinària a la Comunitat Valenciana. Milers de persones han recorregut el centre de la ciutat per a llançar un missatge clar: la violència contra les dones i xiquetes és una violació dels drets humans. Han fet una crida a tindre tolerància zero amb les veus que neguen l'existència de la xacra

Els col·lectius feministes volen recordar que des del 2003 han sigut assassinades a mans de les seues parelles o exparelles 1.027 dones a Espanya, 51 el 2019 (52 si es conta la dona assassinada a Tenerife aquest mateix dilluns). I d’elles, set a la Comunitat Valenciana. 34 menors han mort a mans dels pares o les parelles de les seues mares a tot l’Estat. En el 80% dels casos no hi havia denúncies prèvies.

Gran manifestació a Madrid

A Madrid, milers de persones han marxat en una gran manifestació, la més multitudinària d'Espanya, contra la violència de gènere. Hi han participat representants dels principals partits polítics, excepte Vox, sindicats i col·lectius socials. 

La vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, ha presidit l’acte institucional per a commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i ha entregat els reconeixements a organitzacions i entitats que han contribuït a l’erradicació de la violència masclista. Ha assegurat que en la violència de gènere no hi ha matisos i que qui la nega està qüestionant directament la democràcia.

També et pot interessar

stats