Manifestacions massives a la Comunitat Valenciana contra la violència masclista

València, Castelló o Elx són algunes de les localitats que han eixit al carrer per a dir ‘prou’ a aquesta xacra social.

Manifestació contra la violència masclista a València

La ciutadania de la Comunitat Valenciana, de nord a sud, s'ha manifestat de forma massiva contra la violència masclista. Aquest diumenge, milers de persones han recorregut els principals carrers de les ciutats i comarques per a mostrar el seu rebuig al masclisme i a les agressions contra les dones.

A València, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han participat en la marxa i han demanat assenyalar el masclisme present en la societat. En aquest sentit, Puig ha afirmat que la violència masclista és “el principal problema social” i que la prioritat de l'executiu valencià és “col·laborar i cooperar en el combat” per a eradicar-la. 

A la Marina Baixa també han mostrat el rebuig al masclisme i les regidories d'igualtat han llegit manifestos, poemes i cançons de suport a les víctimes per a deixar clar que “la lluita és de totes i tots”. Les manifestacions han continuat al llarg de tot el diumenge i aquesta vesprada han eixit a Castelló i Elx. En aquest últim municipi milers de persones han ocupat la via pública per a reivindicar la seguretat de les dones en els carrers. 

També et pot interessar

stats