Manifestacions al carrer per un millor repartiment de la riquesa

Milers de persones reivindiquen millors salaris, pensions dignes i una igualtat real al món laboral en concentracions a Alacant, Castelló, València, Elx i Alcoi.

Manifestació a València

Amb el so del tabal i la dolçaina i el ritme de La Internacional i Els miserables de Victor Hugo començava la marxa pel treball d'aquest dimarts 1 de Maig a València. A la mateixa hora i amb idèntiques reivindicacions recorrien els manifestants els carres d'Alacant, Castelló, Alcoi i Elx. 

Amb el lema "Temps de guanyar igualtat. Millor ocupació, majors salaris i pensions dignes", milers de ciutadanes i ciutadans han participat en aquestes manifestacions, en què les reivindicacions solen viure's en un ambient de festa, la festa del treball. 

Entre els manifestants, grups de iaioflautes, pensionistes ja acostumats a eixir al carrer, associacions feministes i joves, cadascú amb les aspiracions pròpies, però amb un objectiu comú: lluitar contra la precarietat, els salaris baixos, garantir el futur de les pensions i erradicar la desigualtat entre homes i dones.

Tant el secretari general de la UGT, Ismael Sáez, com el de Comissions Obreres, Arturo León, han assegurat a À Punt Mèdia que tot i que ja fa tres anys que estem davant una situació de creixement econòmic, els treballadors continuen sense notar-lo. En aquest sentit, asseguren que cal un nou model productiu que possibilite una redistribució de la riquesa.

Els dos líders sindicals, convocants de la manifestació del Primer de Maig, han aprofitat per a tornar a demanar al Govern central un finançament just i l'arribada com més prompte millor del corredor mediterrani.

La desocupació afecta en aquests 413.000 persones al nostre territori, i la taxa d'atur, del 17,13%, està lleugerament per damunt de la mitjana espanyola.

També et pot interessar

stats