Manifestació per una atenció precoç de qualitat “vulnerada”

La jornada reivindicativa culmina aquesta vesprada amb una concentració que farà un recorregut pel centre de València.

Els treballadors i les treballadores d'atenció precoç a menors denuncien les mancances del servei
Els treballadors i les treballadores d'atenció precoç a menors denuncien les mancances del servei / @ASINDOWN

Defenen unes atencions de qualitat per als menors amb alguna alteració en el desenvolupament, un dret que consideren vulnerat per l’administració valenciana. Els treballadors i treballadores d’aquest tipus de serveis han convocat hui dimarts una vaga per les mancances dels ambulatoris d’atenció primària, a més dels centres de diagnòstic i desenvolupament infantil.

“La Conselleria ens va demanar que férem un esforç i atenguérem més xiquets en els nostres centres, amb l'esforç que suposa reduir l'atenció individual”, ha expressat en Les Notícies del Matí Cristina Fernández. La coordinadora d'Atenció Precoç d’Asindown denuncia que l’adjudicació de dos xiquets per plaça afecta la qualitat del servei, sobretot en el cas dels bebés amb diagnòstic precoç que deuen estar atesos fins als sis anys. “Les llistes d’espera han de reduir-se, però no a costa d'una mala qualitat, una mala atenció i atendre els xiquets una vegada al mes”, ha reclamat durant una entrevista telefònica.

Fernández ha incidit en la importància dels informes, la coordinació amb els col·legis i neuropediatres, així com “anar a sa casa i veure quines necessitats tenen”. En canvi, amb una atenció de 45 minuts al mes, aquest seguiment no és possible. “Falten places d’especialistes, psicòlegs, fisioterapeutes…”, ha emfatitzat.

El sindicat de Comissions Obreres (CCOO), amb el suport de plataformes com Defensa del Trastorn de l'Espectre Autista o Asindown, s’ha citat aquest dimarts al matí davant la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre de València per a reclamar una major inversió en l’atenció precoç, una jornada que culminarà a les 18:00 h amb una manifestació que farà un recorregut pel centre de la ciutat.

També et pot interessar

stats