La manifestació de l’Orgull LGTBIQ+ ompli els carrers de Castelló de la Plana

L’eslògan d’enguany és “som color, som lluita, som orgull”

Persones es manifesten pels drets LGTBIQ a Castelló de la Plana
Persones es manifesten pels drets LGTBIQ a Castelló de la Plana

Castelló de la Plana ha celebrat aquest dissabte l’Orgull LGTBIQ+ 2022, deu dies abans de la data oficial. Els carrers de la capital de la Plana Alta s’han omplit de color i de missatges reivindicatius en defensa dels drets de les persones amb una orientació sexoafectiva i/o identitat de gènere fora de la cisheteronormativa.

En la marxa, que ha començat a la plaça de les Aules i acabarà al templet del parc Ribalta, han participat tota mena d’associacions LGTBIQ+, sindicats i partits polítics com el PSPV, Compromís, Esquerra Unida i Podem. 

Una cridanera carrossa ha donat la nota de color a la jornada, en què ha estat molt present la reivindicació d’una llei trans estatal que encara s’està tramitant i que no inclouria les persones no binàries. L’eslògan d’enguany és “Som color, som lluita, som orgull” i el manifest ha posat l'accent en les violències que pateixen les persones LGTBIQ+: "Volem donar a conéixer que hi ha agressions i assassinats de gent del nostre col·lectiu, tots els dies. Seguirem lluitant fins que tinguem llibertats a tot el món, també més enllà de les nostres fronteres".

Després de la lectura d'aquest text, han amenitzat la nit actuacions musicals, discjòqueis i artistes drag locals, com Eco i La Niña Delantro, Bollie Trailer, Laia Cassalla i Metal Kimby.

També et pot interessar

stats