Manifestació en contra de la confirmació de les penes del cas Altsasu

Ainara Urkijo, l’única dels huit joves en llibertat, ha tancat l'acte.

Ainara Urkijo, l’única dels huit joves en llibertat, ha tancat l'acte
Ainara Urkijo, l’única dels huit joves en llibertat, ha tancat l'acte / Villar López (Efe)

Una manifestació multitudinària ha rebutjat aquest diumenge a Altsasu la sentència de l'Audiència Nacional que confirma les penes imposades a huit joves de la localitat per l'agressió a dos guàrdies civils i les seues parelles.

Segons la delegació del govern a Navarra, entre 35.000 i 50.000 persones han participat en la manifestació, 60.000 segons els organitzadors, que ha recorregut els carrers amb pancartes amb el lema "No es justícia".

L'afluència de manifestants procedents de diversos punts de Navarra i de comunitats autònomes ha ocasionat problemes de trànsit i retencions en aquesta localitat que té menys de 7.500 habitants.

A la manifestació han acudit representants de les principals institucions navarreses, el govern i el Parlament de Navarra, a més de l'Ajuntament d'Altsasu i de formacions polítiques com EH Bildu, Podem o Esquerra Republicana.

Els pares dels condemnats, Edurne Goikoetxea i Gotzon Urrizola, han lamentat que en aquest cas "no hi haja hagut justícia" i que s'hagen conculcat "drets fonamentals" com són el dret a un juí just, a la llibertat i a la proporcionalitat de les penes, entre d'altres.

Ainara Urkijo, l’única dels huit joves en llibertat després d'haver sigut condemnada a dos anys de presó, ha tancat l'acte i ha llegit una carta escrita pels seus amics empresonats en què han agraït les "mostres de solidaritat i suport". Fa dues setmanes es va confirmar la sentència de les penes de 2 a 13 anys de presó per als autors dels fets que es van produir l'any 2016.

També et pot interessar

stats