Manifestació a Altsasu en rebuig a l’acte d'Espanya Ciutadana

Els manifestants acusen Ciutadans i d’altres partits involucrats de voler ‘‘traure rèdits electorals’’.

Capçalera de la manifestació a Altsasu sota el lema 'Utzi Altsasu bakean'  (Deixeu Altsasu en pau)
Capçalera de la manifestació a Altsasu sota el lema 'Utzi Altsasu bakean' (Deixeu Altsasu en pau) / Villar López (Efe)

Milers de persones han participat aquest dissabte a Altsasu, Navarra, en una manifestació, convocada per l’assemblea de veïns de la localitat, per a rebutjar l’acte de la plataforma Espanya Ciutadana.

Amb l’acte, organitzat per Ciutadans en suport a la Guàrdia Civil i que comptarà amb l’assistència de representants del PP i Vox, es pretén segons els manifestants ‘‘generar enfrontament per a traure rèdits electorals’’.

La mobilització, que va recórrer els carrers del municip fins a la plaça dels Fueros, ha estat encapçalada per una parcarta amb el lema 'Utzi Altsasu bakean' (Deixeu Altsasu en pau).

Com a cloenda, dues veïnes de la localitat han llegit un manifest, en castellà i basc, en el qual acusen l’acte d’Espanya Ciutadana de ser ‘‘un greuge més, un pas més en aqueix camí sembrat d’agressions’’, però ‘‘amb unes dosis d’acarnissament que difícilment poden entendre’s més enllà de foscos interessos i d’una pràctica amb clares reminiscències feixistes’’.

‘‘El que pretenen és utilitzar el patiment de tot un poble per a la seua particular competició electoral’’, han afirmat i han assegurat que volen convertir Altsasu ‘‘en el símbol sobre el qual assentar la negació de drets i llibertats’’. Amb aquest acte es pretén ‘‘generar enfrontament per a traure rèdits polítics, electorals i personals’’ i busquen ‘‘un viatge al passat per a submergir-nos en fosques aigües d’un feixisme disfressat’’. Per això, han dit: ‘‘No són benvinguts al nostre poble, no volem ni veure’ls per ací’’.

Espanya Ciutadana celebra hui a Altsasu un acte de suport a la Guàrdia Civil.

La iniciativa Espanya Ciutadana, impulsada per Ciutadans, celebra hui un acte de suport a la Guàrdia Civil en el qual intervindran el líder d'aquesta formació, Albert Rivera, l'escriptor Fernando Savater i la víctima d'ETA Beatriz Sánchez Seco. L’acte comptarà també amb l'assistència de representants del PP i Vox.

Espanya Ciutadana ha indicat en un comunicat que ha triat Altsasu com a "lloc simbòlic" per a "seguir defensant la igualtat i la llibertat dels espanyols", ja que fa dos anys en aquesta localitat dos guàrdies civils i les seues parelles van ser "agredits per radicals nacionalistes, emparats i protegits des del mateix govern municipal".

Per això, el missatge de hui serà "demanar que es respecte els servidors públics", encara que també es reclamarà "l'eliminació de la disposició constitucional que contempla l'adhesió de Navarra al País Basc".

Al seu judici, aquest procediment "situa la comunitat foral en una constant incertesa i inestabilitat sobre el seu present i futur".

També et pot interessar

stats