La manifestació del 25 d'abril s'avança al dia 13

Enguany la marxa reivindicativa porta el lema "Perquè no torne el passat"

Manifestants durant la marxa de l'any passat (Imatge d'arxiu)
Manifestants durant la marxa de l'any passat (Imatge d'arxiu)

Acció Cultural del País Valencià ha avançat al dia 13 la manifestació reivindicativa del dia 25 d'abril. Un canvi condicionat pel calendari electoral i les vacances de Pasqua. La marxa commemora la batalla d'Almansa del 1707, així com la pèrdua de les institucions i lleis pròpies per orde de Felip V.

Sota el lema "Perquè no torne el passat", Acció Cultural assegura que cal avançar en favor de la llengua i la cultura. "Lluny de caure en el discurs negatiu ni el joc brut", assenyala Toni Gisbert, secretari d'ACPV. L'organització demana al govern valencià passos més ferms per tal d'aconseguir la reciprocitat entre À Punt Mèdia i TV3, l'exigència de la competència lingüística per a l'accés a la funció pública i la participació a l'Institut de Llengua i Cultura Catalana Ramon Llull.

A més, ha emfatitzat Gisbert, "són necessaris projectes nous i de futur", com ara, l'aprovació de la llei d'igualtat lingüística, el disseny de la qual es va encetar fa quatre anys. "Esta llei garantiria els ciutadans de parla valenciana viure amb normalitat", ha afegit.

En la llista de reivindicacions de la marxa del 13 d'abril també figura la creació d'una conselleria exclusiva de l'àrea de Cultura per tal "d'educar en valors", ha conclòs el secretari d'ACPV.

Els manifestants estan convocats el dissabte 13 d'abril a les 18:00 hores a la plaça de sant Agustí des d'on eixirà la capçalera de la marxa.

També et pot interessar

stats