La Mancomunitat de l'Horta Sud serà la primera que tindrà una seu permanent a Brussel·les

L'objectiu de l'oficina serà facilitar a l'entitat i als municipis de la comarca l'accés a programes de finançament europeu.

Imatge d'arxiu de la Comissió Europea Mancomunitat Horta Sud
Imatge d'arxiu de la Comissió Europea Mancomunitat Horta Sud / Europa Press

La Mancomunitat de l'Horta Sud es convertirà en la primera mancomunitat d'Espanya que tindrà una seu permanent a Brussel·les. L’objectiu d’aquesta seu és facilitar a l'entitat i als municipis de la comarca l'accés a programes de finançament europeu i tindre influència en les decisions i els reglaments adoptats per la Unió Europea que l'afecten.

Així, la Mancomunitat i, per extensió, els vint municipis que formen la comarca, disposaran d'una oficina permanent en el barri europeu de Brussel·les en el qual es troben totes les institucions europees. La presidenta, Eva Sanz, ha explicat que és “molt més eficaç poder contribuir en el moment en què es debaten les mesures que fer-ho a posteriori amb esmenes”.

En aquest espai de treball podran fer-se reunions i es tindrà accés a serveis d'ús comú com traducció, sales de reunions més àmplies o seguretat en el cas de tindre la necessitat d'organitzar algun esdeveniment.

També et pot interessar

stats