Malestar entre els metges rurals per la supressió de les ambulàncies per a atendre els avisos urgents a domicili

Cada centre de salut ha de decidir com ha de visitar els malalts al domicili, amb taxi o amb vehicle propi.

Malestar entre els metges rurals per la supressió de les ambulàncies per a atendre els avisos urgents a domicili

La supressió del servei d'ambulàncies per part de la Conselleria de Sanitat per a atendre els avisos urgents d'atenció primària a domicili ha generat malestar entre els metges i els infermers. El passat 1 d'agost va entrar en vigor el nou conveni amb les ambulàncies i no preveu este servei. Per això, demanen a la Conselleria que restablisca aquest servei perquè el consideren vital tant per a pacients i com per a professionals. Ho ha explicat, a À Punt Notícies, Inma Cervera, metgessa rural de la zona d'Utiel. Segons Cervera, ella i molts professionals han d'utilitzar el seu cotxe particular per a atendre els avisos domiciliaris urgents. 

La Conselleria de Sanitat els dona l'opció d'utilitzar un cotxe de salut, un taxi o el seu propi vehicle. Unes mesures que metges i sindicats consideren un pegat. Alerten que la zona d'Utiel-Requena és una de les de població més dispersa del territori valencià i té, a més, un elevat nombre de persones majors que necessiten atenció mèdica de qualitat.

Paqui Acevedo, infermera i delegada sindical del SATSE a Utiel, ha destacat que les persones que viuen en les aldees de la zona i els metges que els atenen són els que més estan patint les conseqüències d'aquesta mesura. Segons Acevedo, s'està posant en perill la qualitat de l'atenció als pacients.  Acevedo ha remarcat que les ambulàncies estan dotades de tot el material necessari per a atendre les urgències. Un material que, segons assegura, no es pot transportar en els cotxes particulars. A tall d'exemple, ha nomenat l'oxigen i el material d'aspiració, imprescindible en casos d'insuficiència respiratòria. El sindicat SATSE ho ha denunciat a la Inspecció de Treball.

La Conselleria de Sanitat assegura que l'assistència als pacients està garantida. Al setembre, es reunirà la mesa de negociació a la Conselleria de Sanitat per tal de trobar-hi una solució.

També et pot interessar

stats