Els majors de seixanta anys se'n van d’Erasmus gràcies a la Universitat d’Alacant

El programa d’intercanvis internacionals compleix 36 anys i no havia acollit mai estudiants majors

Majors de cinquanta anys se'n van d'Erasmus / À Punt NTC

Els protagonistes d’aquest article són jubilats i jubilades que han tornat a estudiar i que ara es preparen per a fer un Erasmus a l'estranger. La Universitat d'Alacant és la primera a Espanya que ha aconseguit incloure els estudiants majors de 50 anys en aquest programa d'estudis. Molts d'ells han vist els fills viatjar i ara són els que gaudeixen de l'experiència.

Són jubilats, estudien a la Universitat d'Alacant Filologia, Periodisme, Geologia, entre d’altres, i ara es preparen per a fer un Erasmus a l’estranger. Entre les destinacions trobem Islàndia i Polònia, que acolliran aquests entusiasmats estudiants en una experiència que els ha vingut com un regal i que s'agafen amb il·lusió. “Per a mi és com si m’haguera tocat la loteria” declara Lola Garcia, que l’any que ve viurà l’experiència d’estudiar a l’estranger i afirma que “enriquir-me per dins és el que més m’interessa”.

Sabedors que són els primers universitaris majors a qui s'ofereix d'aquest programa europeu “el fet de ser una universitat de majors, pioners que estem al capdavant de tot, és important compartir amb altres universitats, veure el que es fa a l’estranger i aprendre molt”.

Exploraran la cultura del país dels volcans i la de Polònia, qui sap si també faran cultura de bars. Alicia Moreno, estudiant de Geologia que eixirà cap a Reykjavik, vol “aprendre molt d’ecologia i la seua manera d’enfocar la vida”. Per a Tere Agulló, la seua motivació és “conéixer gent diferent i aprendre molt” i, en canvi, Miguel Ángel Úbeda, espera dedicar part de la seua estada en el “tardeo fins a la nit”.

El programa Erasmus compleix enguany 36 anys, però no havia acollit mai estudiants majors. Abans foren els fills i ara són ells els qui agafen les maletes per a viure aquest somni perquè saber no té edat.

També et pot interessar

stats