Els majors d’una residència d’Elx reben cartes d’estima dels estudiants com a regal de Sant Valentí

L’alumnat del centre Cayetano Sempere ha escrit cartes als usuaris d’un centre fortament colpejat pel coronavirus.

Algunes de les cartes que els estudiants han remés als residents del geriàtric del seu barri
Algunes de les cartes que els estudiants han remés als residents del geriàtric del seu barri

Les persones majors que viuen a la residència del barri d'Altabix a Elx han tingut el seu regal de Sant Valentí: un obsequi amb molta estima que els ha fet arribar l’alumnat de l’institut Cayetano Sempere. Aquest centre de majors d’Elx ha sigut fortament colpejat pel virus.

Els estudiants els han fet arribar una caixa plena d'històries i de desitjos. Històries des de l'exterior per a arribar al més íntim d'aquests residents. La iniciativa ha sorgit del mateix institut de secundària Cayetano Sempere, ubicat al barri il·licità d'Altabix.

“La participació ha sigut massiva. Tot l’alumnat del centre, i fins i tot professors, s’han sumat a la iniciativa”, explicava Silvia Peinado, professora d’aquest institut.

La motivació és fonamental per a pujar l'ànim dels residents. Per això, les cartes arriben com un regal. Es tracta de 156 missives i paquets que són el més paregut al contacte físic que poden tindre les persones majors que viuen a la residència d'Altabix.

Fa molt de temps que els residents viuen “sense contacte físic amb els seus familiars i amb ningú més de la residència, per això les cartes són un raig de sol, un raig d’esperança”, apuntava Esther Pascual, de l’Associació de Drets i Benestar de Persones Grans a les Residències.

En aquest centre de majors el virus ha colpejat fort. Van faltar nou residents i hi ha hagut 83 contagis. En aquest centre, l'exèrcit va haver de desinfectar les instal·lacions. Una situació que aquesta iniciativa intenta fer oblidar.

També et pot interessar

stats