Els majors de 14 anys podran estudiar en les escoles oficials una llengua estrangera diferent de la que cursen en l'ESO

Hi haurà un període ordinari d'admissió i matrícula a partir del 3 de juliol i un altre extraordinari a partir del 15 de setembre.

Escola oficial d'idiomes de València
Escola oficial d'idiomes de València / Arxiu

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) publica aquest dilluns el calendari que regirà el procés d'admissió i matrícula per al curs 2020-2021 en les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Valenciana. Una de les principals novetats de l'any que ve és que podran accedir als estudis, per primera vegada, les persones que siguen majors de catorze anys en l'any natural en què es matriculen per a seguir l'ensenyament d'una llengua estrangera diferent de la que cursen en l'ESO. També podran matricular-se en estudis de valencià o d’espanyol com a llengua estrangera si han estat escolaritzats en el sistema educatiu valencià en els últims dos anys abans de l’inici del curs que ve.

Tant l'alumnat que ja estava matriculat el passat curs 2019-2020 com les persones que vulguen matricular-se per primera vegada en els cursos presencials curriculars en les EOI han de tramitar la sol·licitud d’admissió telemàticament. Es podrà triar un màxim de tres idiomes i 50 combinacions horàries, i també s'ofereix la possibilitat d'elegir diverses escoles.

El primer període d'admissió i matrícula (convocatòria ordinària) s'obri a partir del dia 3 de juliol a les 12:00 h, i estarà actiu fins al dia 14 del mateix mes a les 23:59 h. Aquell mateix dia es publicaran les vacants que hi ha disponibles per al curs, en aquest web. Els resultats de l’adjudicació de vacants estaran disponible en l’assistent telemàtic d’admissió a partir del dia 17 de juliol de 2020.

Del 20 de juliol al 9 de setembre podran formalitzar la matrícula les persones candidates que hagen obtingut la plaça. En aquest període, cada EOI establirà el calendari concret per al procediment i el lliurament de la documentació, que publicaran en els respectius llocs web. I els dies 10 i 11 de setembre, les escoles oficials matricularan amb cita prèvia l’alumnat que haja quedat en llista d’espera en l’adjudicació del dia 17 de juliol, en l’orde d’espera assignat per l’assistent telemàtic.

S'obrirà un segon període d'admissió i matrícula (convocatòria extraordinària) des de les 12:00 hores del 15 de setembre a les 23:59 del 17 d'eaquell mes. El mateix dia 15 es publicarà la llista de vacants disponibles, mentre que el resultat de l'adjudicació estarà disponible a partir del 22. Del 23 de setembre al 2 d'octubre les persones que hagen obtingut plaça en la convocatòria extraordinària hauran de formalitzar la matrícula.

També et pot interessar

stats