La major part de les platges valencianes no tenen socorrista al mes de setembre

Alguns municipis allarguen aquest servei fins a mitjan setembre o principis d’octubre, mentre que altres l’ofereixen tot l’any, però la majoria el suspén

La major part de les platges valencianes no tenen socorrista al mes de setembre / À Punt NTC

Torna el debat sobre la presència de socorristes a les platges a partir del 15 de setembre, que és la data de tancament dels serveis d'auxili en moltes platges de la Comunitat Valenciana, que és la comunitat on més ofegaments s’han registrat enguany, més de 30. 

Davant d'aquestes dades, els ajuntaments comencen a reorganitzar els serveis de socors. És el cas, per exemple, de Santa Pola (Baix Vinalopó), on mantenen el servei diari en 12 platges fins al 15 de setembre i, a més, enguany s’afig vigilància a la platja de Llevant els caps de setmana fins a la fi de novembre. L'alcaldessa, Loreto Serrano, indica que s’ha passat dels 85 dies coberts d’anys anteriors fins a vora 200 enguany. 

Benidorm (Marina Baixa), d'altra banda, manté el servei durant tot l’any modulant-lo segons la temporada tal com explica la regidora de Platges, Mónica Gómez.

A la ciutat d'Alacant hi ha vigilància fins al 15 d'octubre, mentre que altres municipis com ara Dénia (Marina Alta), el Campello (Alacantí), Altea (Marina Baixa) i Oriola Costa (Baix Segura) allargaran el servei fins al 30 de setembre. 

A la província de Castelló de la Plana, Benicàssim (Plana Alta) i Peníscola (Baix Maestrat) mantenen aquest servei de manera ininterrompuda fins al 30 de setembre, mentre que a Orpesa s’allarga fins a mitjan octubre.

També et pot interessar

stats