La major part dels espanyols acabarien amb el canvi d'hora i deixarien l'horari d'estiu

Una enquesta del CIS conclou que el 65,6% dels ciutadans no està a favor del canvi que es fa dues vegades a l'any

Només un 22,2 per cent dels enquestats és favorable al canvi d'horari
Només un 22,2 per cent dels enquestats és favorable al canvi d'horari

La majoria dels espanyols, en concret un 65,6 per cent, acabaria amb el canvi d'hora que es fa dues vegades a l'any, i un percentatge encara més elevat (el 70,9%) es quedaria només amb el d'estiu.

És el resultat d'una enquesta que aquest dimarts ha fet pública el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que reflecteix també que només un 22,2 per cent és favorable al canvi que cada any es fa dues vegades.

Pregunta pel risc d'una III Guerra Mundial

L'enquesta del CIS també preguntava per la guerra a Ucraïna. El 55 per cent dels espanyols considera que hi ha risc que es desencadene la III Guerra Mundial, cinc punts més que al març.

Segons el sondeig, descendeix el nombre d'enquestats que consideren que no hi ha risc d'un conflicte mundial, que passa del 41,5 per cent del mes passat, al 36,5 per cent d'aquest mes.

En aquest context, un 45,3 per cent considera que Espanya hauria d'augmentar la despesa militar enfront d'un 47 per cent que opina que no s'hauria d'incrementar o que fins i tot hauria de disminuir, percentatges similars als de l'enquesta anterior.

Un 41,7% no assisteix a les processons

El CIS ha preguntat també per les vacances de Setmana Santa i per les processons, a les quals un 41,7 per cent dels espanyols no assisteix mai.

Un 70 per cent dels enquestats va respondre al CIS que no tenia cap intenció d'eixir de vacances aquesta passada Setmana Santa i quasi la meitat dels altres, els que sí que ho van fer, van indicar que eixirien del seu domicili habitual per a passar uns dies amb la família i un 25 per cent per a descansar a la platja, el camp o a la muntanya.

Només un 4 per cent va assegurar que se n'aniria de viatge a l'estranger i un 2 per cent eixiria per a practicar algun esport.

Un 20 per cent d'aquells que es van quedar a casa en Setmana Santa va respondre que els motius van ser econòmics i un 23% per motius de treball.

A un 16% dels enquestats que es quedaven no tenia ganes d'eixir o no tenien un pla que els abellira. Només un 7 per cent va al·legar motius sanitaris i por al contagi de la covid-19.

També et pot interessar

stats