La major fira de l'automòbil d'Espanya mostra enguany a València més de 4.000 cotxes

Fira València reunirà en els seus 80.000 metres quadrats d'exposició l'oferta d’un centenar d’expositors directes i 34 marques oficials

Imatge d'arxiu de la Fira de l'Automòbil
Imatge d'arxiu de la Fira de l'Automòbil / Fira de l'Automòbil

Fira València acull des d’aquest divendres fins al 6 de desembre una nova edició de la Fira de l'Automòbil, una cita en la qual enguany s'ha bolcat el sector i que reunirà una flota de vehicles a la venda de més de 4.000 cotxes. El saló reunirà en els seus 80.000 metres quadrats d'exposició l'oferta d’un centenar d’expositors directes i 34 marques oficials, la qual cosa converteix la cita en la major del sector que se celebra enguany a Espanya.

D'aquesta manera, la fira es consolida com una plataforma de negoci i venda per a marques, concessionaris i distribuïdors "en un context com l'actual, en el qual els compradors podran triar entre un ampli rang d'opcions: des de l'elèctric fins a gasolina o dièsel i tant amb cotxe nou com d'ocasió", tal com ha apuntat el president del saló, Enrique Tomás. Per a l'empresari valencià, les previsions són optimistes: "El gran avantatge és poder orientar al client i oferir tot l’estoc al comprador, amb terminis de lliurament ràpids i amb bones opcions de finançament".

El mercat del vehicle elèctric, en auge

El saló també suposa un aparador en el qual les marques presenten al mercat les últimes novetats en un context de notable creixement dels vehicles elèctrics. A la Comunitat Valenciana, les matriculacions de turismes elèctrics purs han augmentat un 54,9% enguany, fins a aconseguir les 2.289 unitats; per damunt de la mitjana nacional, que ha pujat un 39,8% enguany, amb un total de 24.387 unitats, segons dades de l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles. 

Les matriculacions d'elèctrics ja suposen quasi el 4% dels registres del mercat valencià i les previsions apunten al fet que tancaran el 2022 amb una pujada del 44%, situant-se al voltant de les 2.945 unitats.

Del 'Motorshow' al clàssic i col·leccionisme

Al costat de l'exposició comercial, el saló també exhibirà un ampli programa d'entreteniment al voltant del motor: des d'exhibicions de cotxes personalitzats a un escalèxtric gegant o la presència de figures del motor com el periodista especialitzat Máximo Sant o el pilot de ral·lis Albert Llovera. 

A més, els milers de visitants que s'esperen en Fira València durant el cap de setmana podran gaudir des de la col·lecció privada de motos del campió valencià Jorge Martínez 'Aspar', fins al nou superesportiu de la marca valenciana Spania GTA, el bòlid elèctric que intentarà superar el rècord Guinness d'acceleració o el cotxe que regalava Seat als campions olímpics dels Jocs Olímpics Barcelona 92.

A més, un dels grans al·licients del cap de setmana serà la celebració conjunta durant el cap de setmana de la segona edició de l'exposició de clàssics i col·leccionisme València Motor Classic. Amb una ocupació de més de 10.000 m², aquest saló especialitzat reunirà clubs, particulars i un extens mercat de recanvis i col·leccionisme, a més d'exposicions temàtiques amb algunes joies del món del col·leccionisme.

També et pot interessar

stats