Maig arranca amb una nova borrasca de pluja i pedra

Les pluges seran més generalitzades a tot el territori amb nivell de preemergència groc i aniran a més fins dijous

Pluja i pedra en diversos punts de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Les pluges, acompanyades de pedra, han afectat sobretot a les comarques centrals de la Comunitat Valenciana, un oratge que ha sorprés en un inici de maig que no deixa enrere les tempestes. 

La borrasca d’aquesta setmana afecta zones com la Vall de Cofrents-Aiora, la Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida, l'Alcoià i el Comtat. A la Vall de la Gallinera, a la Marina Alta, la tempesta ha sigut curta però intensa. A Gaianes han caigut 52 litres per metre quadrat i a Beniarrés, 43. Però on més ha caigut ha sigut en Muro d'Alcoi, amb 65 litres per metre quadrat i amb pedra.

Aquest dimarts, les pluges seran més generalitzades a tot el territori amb nivell de preemergència groc, segons ha informat el Centre Coordinació Emergències i aniran a més fins dijous, sobretot al centre i nord de la Comunitat Valenciana. A més, al litoral el vent bufa de llevant i gregal i, per això, la borrasca ve acompanyada d'una baixada de temperatures i d'un temporal marítim que manté tancats els ports de València i Gandia. El sud d'Alacant és on menys es notarà aquest oratge inestable i on es mantindran les temperatures.

També et pot interessar

stats