El magistrat Sergi Casares assumirà el cas de l’1-O fins que es designe un nou titular

La defunció de Ramírez Sunyer causarà retards en la presa de decisions, la citació i la investigació de possibles implicats.

Façana del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)
Façana del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) / Efe

El jutge que reforçava Juan Antonio Ramírez Sunyer en el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Sergi Gustau Casares, assumirà la tramitació del cas de l'1-O fins que es designe un nou titular, cosa que pot demorar-se al voltant de dos mesos.

La defunció del titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que investigava la logística de l'1-O, podria endarrerir la presa de decisions importants, com ara la citació d'investigats o la possible investigació de nous implicats i, fins i tot, la conclusió de la causa, mentre s'espera l'arribada d'un nou jutge titular.

No obstant això, Casares, assignat el 31 d'octubre pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per a ajudar Ramírez Sunyer després que aquest presentara un agreujament de salut, s'ocuparà de tramitar la causa després de la mort del jutge perquè el cas no quede en un punt mort i continue avançant, segons han informat a Europa Press fonts judicials.

La plaça d'aquest jutjat d'instrucció, que ha quedat vacant, s'obrirà a un concurs que depén del CGPJ i quan es trie un substitut i se'n publique el nomenament en el Butlletí Oficial de l'Estat, aquest reprendrà la investigació.

També et pot interessar

stats