La Magdalena tindrà quatre punts violeta per a denunciar les agressions sexuals

Estaran situats al passeig de Ribalta, al costat del recinte de concerts, a la Porta del Sol i a la plaça de Maria Agustina.

Cartell Magdalena 2020
Cartell Magdalena 2020

L’Ajuntament de Castelló instal·larà quatre punts violeta per a combatre les agressions masclistes durant les festes de la Magdalena en les zones de més afluència de públic.

Així es contempla en el pla de prevenció de les agressions masclistes que ha fet públic la Regidoria de Feminismes i LGTBI, desenvolupat pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO), el Patronat de Festes i la Policia Local.

La regidora Verònica Ruiz ha assegurat que el principal objectiu és “treballar la prevenció, recordar que l’ambient festiu no disculpa cap actitud abusiva i, a més, explicar a la població com actuar si presencien qualsevol agressió o situació de risc”.

Ruiz s’ha mostrat confiada que mai més les festes de la Magdalena siguen notícia “per una agressió sexual ni de cap mena cap a una dona”.

Els punts violeta estaran situats al passeig de Ribalta, al costat del recinte de concerts i de la Fira del Vi, a la Porta del Sol i a la plaça Maria Agustina. L’horari d’atenció anirà des de les deu de la nit a les tres de la matinada i els punts operaran del dissabte 14 al dissabte 21 de març.

Cadascun dels punts violeta estarà atés per una treballadora social i una psicòloga amb una llarga experiència professional en atenció social a dones víctimes de violència.

També et pot interessar

stats