La Magdalena se celebrarà "quan el coronavirus ho permeta"

L’alcaldessa de Castelló fa una crida a no convocar “cap concentració pel bé de la ciutadania i de la ciutat”.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, aquest dimecres després de la junta de govern local
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, aquest dimecres després de la junta de govern local / À Punt NTC

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assegurat que la junta de govern local no ha estudiat cap data per a les festes de la Magdalena i que se celebraran "quan el coronavirus ho permeta".

Segons ha explicat, primer cal veure l'evolució del virus i en el moment en què "no afecte la ciutadania de Castelló" es decidirà una data de manera coordinada amb les institucions festives.

Marco ha destacat que se suspén la celebració de les festes de la Magdalena d'acord amb el decret de presidència d'aquest dimecres, i que "és una setmana normal com si no hi hagueren festes". A més, es revoquen totes les autoritzacions de via pública i el "programa de festes queda totalment anul·lat".

Així, es revoquen 41 ocupacions de via pública per a pubs i bars, 52 per a associacions i colles, 10 llocs en la Romeria de la Magdalena i 21 autoritzacions menors per acord de la junta de govern local.

Segons Marco, la decisió d'ajornar les festes ha sigut "encertada" perquè "per damunt de tot està la salut" de la ciutadania de Castelló. De totes maneres, reconeix que ha sigut "una decisió difícil", ja que "a ningú li agrada suspendre" les festes fundacionals i les activitats que preparen els col·lectius durant tot l'any.

Marco crida a evitar concentracions alternatives

Marco ha demanat a la ciutadania que no convoque de manera unilateral cap concentració ni acte pel bé d’ells mateixos i de la ciutat. “Per damunt de tot està el benestar i la salut pública dels habitants de Castelló”, ha dit l’alcaldessa, i ha destacat l’encert de la decisió de suspendre les activitats que les entitats festives han estat preparant durant tot un any.

Sobre possibles ajudes econòmiques en vista als perjudicis per l’ajornament festiu, el consistori “intentarà que l’impacte econòmic siga el mínim possible”, ha dit l’alcaldessa, que ha agregat que en qualsevol cas “estarà vigilant per les possibles ajudes anunciades pel president del govern espanyol i les que puga posar damunt de la taula la Generalitat”.

També ha explicat que, segons la decisió del Consell, es mantindrà la setmana de Magdalena sense classes i el dia 16 com a festiu local.

També et pot interessar

stats