Madrid torna a demanar passar de fase

Andalusia, Castella-la Manxa i Castella i Lleó també han demanat sumar territoris a la fase 1.

Imatge d'arxiu d'un Consell Interterritorial de Salut.
Imatge d'arxiu d'un Consell Interterritorial de Salut.

Comunitats que encara estan en la fase 0 preparen de nou les seues candidatures per a avançar en la desescalada. És el cas de Madrid, que durant un nou Consell Interterritorial de Salut, mantingut aquesta vesprada de manera telemàtica, ha demanat al Ministeri de Sanitat passar a la fase 1 i que presentarà l'informe aquesta setmana.

El departament que dirigeix Salvador Illa i les comunitats autònomes han tractat, entre altres qüestions, la situació de les zones rurals i la seua possible flexibilització, i també el pas d'alguns territoris a la fase 1 la setmana que ve.

El govern madrileny considera que compleix els requisits "amb totes les garanties": ha incrementat les proves PCR per a detectar el coronavirus i ha reforçat l'atenció primària. A més, insisteix que compleix els requisits dels llits d'hospitalització i UCI necessaris per a atendre un possible rebrot de la malaltia i manté una tendència positiva tant en el nombre de nous casos com en el d'altes hospitalàries.

Andalusia també ha sol·licitat l'avanç per a Màlaga i Granada. El conseller de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia, Jesús Aguirre, ha presentat formalment la revisió de la decisió del Ministeri de Sanitat. A més, Castella i Lleó ha avançat que hi ha catorze zones de salut que compleixen els criteris epidemiològics i sanitaris i ha sol·licitat al departament d'Illa que se sumen a les 26 de la comunitat que ja es troben en la fase 1. Per acabar, Castella-la Manxa presentarà demà o dimecres la petició perquè les províncies d'Albacete, Ciudad Real i Toledo puguen avançar a una fase en què ja estan Conca i Guadalajara.

També et pot interessar

stats