Madrid es tancarà perimetralment del 4 al 14 de desembre

El viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha anunciat la mesura per a arribar al Nadal en les millors condicions possibles.

Madrid es tancarà perimetralment del 4 al 14 de desembre
Madrid es tancarà perimetralment del 4 al 14 de desembre

La Comunitat de Madrid tancarà perimetralment la regió durant deu dies, del divendres 4 al dilluns 14 de desembre, incloent el pròxim pont festiu de la Constitució. El viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha anunciat aquest divendres en roda de premsa aquesta decisió, que es pren amb la finalitat d'arribar al Nadal en les millors condicions possibles.

El govern regional ja va adoptar aquesta mateixa decisió en els dos últims ponts, el de Tots Sants (1 novembre) i el de l'Almudena (9 de novembre), amb la intenció de salvar la temporada nadalenca i seguir reduint la corba de contagis, que en els últims catorze dies presenta una incidència acumulada de 297 casos per 100.000 habitants.

Zapatero ha detallat que, per primera vegada, s'ha baixat dels 300 casos, una bona dada que mostra que la regió va “pel bon camí” i que se suma a altres xifres “esperançadores”, com la baixada del 65,21% del nombre de casos positius respecte al pic màxim que es va produir en aquesta segona onada. També ha destacat que actualment hi ha 2.266 pacients ingressats: 1.881 en planta (un 43,4% menys que en el pic màxim) i 385 en UCI (un 23,7% menys), descensos “ja molt importants”.

Amb tot, ha insistit que cal rebre les dades “amb prudència”, recordant que el virus és “traïdor i no permet relaxar-nos, i molt menys confiar-nos”. “Demanem aquest esforç als madrilenys; volem disminuir encara més la incidència acumulada, protegir els ciutadans i arribar en les millors condicions possibles al Nadal”, ha insistit el viceconseller, que ha recordat que “el millor aliat” del virus és el moviment, de manera que com més es reduïsca la mobilitat, més controlat estarà.

Zapatero no ha volgut avançar quines mesures es podrien prendre en les festes nadalenques i ha assenyalat que s'estudiarà dins del grup de treball que s'ha creat en el Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats