Madrid retira la mascareta en el lloc de treball si hi ha distància de seguretat

La Comunitat de Madrid publica l'orde que relaxa l'ús de mascaretes als patis dels centres escolars i on s'inclou també la mesura en els centres de treball si s'està assegut i amb distància

Treballadores amb mascareta
Treballadores amb mascareta / Arxiu

El Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) ha publicat aquest divendres l'orde que elimina l'obligatorietat de l'ús de mascareta als patis en totes les etapes educatives fins al batxillerat. Segons recull l'ordre, en els llocs de treball també es permet als treballadors no portar la mascareta sempre que "romanguen asseguts" en el seu lloc de treball i "es puga garantir la distància de seguretat interpersonal de, almenys, 1,5 metres" amb els companys.

La mesura, segons ha indicat des de Sanitat a eldiario.es, ja estava inclosa en l'anterior orde publicada, però s'ha inclòs en aquesta "a manera de recordatori".

En els centres docents de la regió autoritzats a impartir ensenyaments d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional i activitats extraescolars com a idiomes o dansa, no serà obligatòria la mascareta en els períodes d'esbarjo que es realitzen en espais a l'aire lliure, sempre que es respecte la distància de seguretat interpersonal.

També es permet no portar la mascareta en els judicis quan "es puga garantir la distància de seguretat interpersonal d'almenys, 1,5 metres, amb altres persones o, en defecte d'això, que es dispose de mampares separadores de protecció".

Sense aforament en concerts i espectacles

L'orde també autoritza l'assistència a concerts i espectacles drets sense aforament limitat però, en aquest cas, el públic no podrà consumir menjar ni beguda durant l'esdeveniment, excepte en les zones de restauració habilitades, i amb l'obligatorietat d'usar la mascareta en tot moment.

Així mateix, la nova norma faculta els ajuntaments a ampliar l'horari de les terrasses habilitades de manera extraordinària per la pandèmia fins a la una de la matinada, en lloc de fins a les dotze de la nit com ocorria fins ara, encara que no podran rebre nous clients a partir de la mitjanit.

També et pot interessar

stats