Madrid no recuperarà la normalitat fins al final de setmana

Un miler de militars neteja els carrers de la ciutat i fa trasllats.

Aspecte que presentava un dels carrers de Madrid, on només s'ha pogut parcialment la calçada, en una imatge d'aquest dilluns
Aspecte que presentava un dels carrers de Madrid, on només s'ha pogut parcialment la calçada, en una imatge d'aquest dilluns / Fernando Alvarado (Efe)

La ciutat de Madrid no recuperarà la seua activitat habitual fins a finals d’aquesta setmana, després de la intensa nevada que va col·lapsar la capital el passat cap de setmana. Aquesta és la previsió de la Unitat Militar d'Emergències (UME), basada en la quantitat de neu que queda encara a la ciutat, els recursos que s'estan emprant, la marxa dels treballs i la col·laboració entre les administracions, segons ha manifestat el coronel Juan Esteban Rodas, cap del primer batalló d'intervenció de la UME.

Encara que Rodas ha matisat que "els factors meteorològics i la influència del gel i de les baixes temperatures durant la nit" poden condicionar en gran mesura l’evolució dels treballs de neteja dels carrers. Sols a Madrid, la UME té desplegats 600 militars, assistits per 400 militars més de l'Exèrcit de Terra, que també estan llevant neu i fent trasllats.

El representant de la UME ha fet aquestes declaracions durant la visita de la ministra de Defensa, Margarita Robles, a les tasques de neteja de l’estació d’Atocha de Madrid. Robles ha alertat que "la situació meteorològica pot ser complicada i ens demana molta prudència", per això ha considerat "indispensable" que els madrilenys no isquen al carrer per precaució.

Sostres d’instal·lacions esportives assolats

De fet, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha advertit aquest dilluns que la neu acumulada i els arbres caiguts han provocat l'assolament de les cobertes de diverses instal·lacions esportives. Així mateix, l’alcalde madrileny aposta per revisar aquestes instal·lacions i dels centres educatius abans de reobrir-se.

També et pot interessar

stats