Madrid planteja reunions de 10 persones per Nadal i toc de queda a la 1:30

Són dos de les principals propostes per al debat en el Consell Interterritorial de Salut que tindrà lloc aquest dimecres.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, aquest dimarts en la presentació de mesures en els sectors de la restauració i l'hostaleria
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, aquest dimarts en la presentació de mesures en els sectors de la restauració i l'hostaleria / Fernando Alvarado (Efe)

La Comunitat de Madrid ha plantejat al Ministeri de Sanitat ampliar les reunions familiars i socials a un màxim de deu persones els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, mentre que per a les celebracions de nit de Nadal i nit de Cap d'Any suggereix reduir el toc de queda d'1:30 a 6:00 hores.

Són dos de les principals propostes de la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid que ja han sigut remeses al Ministeri de Sanitat perquè es debaten en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que tindrà lloc aquest dimecres. En aquesta trobada, el govern negociarà amb les comunitats autònomes les mesures especials contra el coronavirus per a aplicar en les festes nadalenques.

L'executiu de Pedro Sánchez ja ha elaborat una proposta en la qual recomana limitar les reunions als membres que pertanguen al mateix grup de convivència i, si hi ha algun d’extern, que la trobada no excedisca les sis persones. També aconsella limitar la mobilitat nocturna des de la una fins a les sis de la matinada en dies assenyalats com a nit de Nadal i nit de Cap d'Any i no celebrar cavalcada de Reis.

No obstant això, a la Comunitat de Madrid, on el toc de queda nocturn està fixat en l'actualitat entre les 12 de la nit i les sis de la matinada, l'executiu regional proposa reduir-lo lleugerament la nit de Nadal i la de Cap d'Any d'1:30 a 6:00 hores. D'altra banda, recomana limitar les reunions familiars i socials a un màxim de tres grups de convivents sense sobrepassar les 10 persones per als dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener. En la resta de dies suggereix mantindre l'actual límit, fixat en sis persones.

Eixides en centres per a majors i per a persones amb discapacitat

A més, Madrid planteja que es permeten les eixides de les residències de majors i persones amb discapacitat als quals se’ls hagen detectat anticossos IgG en els últims sis mesos o que hagen tingut una PCR positiva en els últims tres mesos. Els que no hagen desenvolupat anticossos i no hagen passat el coronavirus, també podrien eixir del centre amb la condició de romandre en aïllament quan tornen i de sotmetre's a una prova diagnòstica. Per a aquells residents que “no estiguen en disposició d'abandonar” els centres, proposa facilitar les comunicacions telemàtiques amb les seues famílies per Nadal.

També et pot interessar

stats