Madrid, Navarra, Catalunya i el País Basc encapçalen la llista del talent a Espanya

Segons un estudi de Cotec i l'IVIE, la Comunitat Valenciana està en la zona intermèdia en generació i atracció de talent.

Madrid, Navarra, Catalunya i el País Basc encapçalen la llista del talent a Espanya
Madrid, Navarra, Catalunya i el País Basc encapçalen la llista del talent a Espanya

Madrid, Navarra, Catalunya i el País Basc lideren la capacitat de generar, atraure i retindre talent, segons el primer informe elaborat per comunitats autònomes i presentat aquest dijous a Madrid per la Fundació Cotec per a la Innovació en col·laboració amb l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE).

Canàries apareix en l’últim lloc de la classificació, acompanyada en orde ascendent per Castella-la Manxa, Múrcia i Extremadura. En la zona intermèdia estan la Comunitat Valenciana, Astúries, Aragó, La Rioja, Cantàbria, Castella i Lleó, les Balears i Galícia.

Aquest 'mapa del talent' forma part del programa d'anàlisi sobre l'economia intangible iniciat per aquestes dues institucions fa dos anys i classifica per primera vegada el talent per comunitats, a partir de mig centenar de variables com ara l'entorn de mercat, les infraestructures de transport i comunicacions, la bretxa salarial o la sostenibilitat.

Segons el document, el talent es concentra a Madrid –amb 73 punts– i a les comunitats del nord-est peninsular com Navarra –59,1–, Catalunya –57,7– i el País Basc –56,2–, les quatre per damunt de la xifra amb què està classificada Espanya en els índexs internacionals.

L'índex GTCI

En l’actualitat, Espanya ocupa el lloc 31 en la classificació global, que registra les dades de 119 països, segons l'Índex de Competitivitat del Talent Global (GTCI, per les seues sigles en anglés) i en el 17 entre els països de la Unió Europea.

Mas s'ha lamentat que "només destaquem en pilars com l'estil de vida i l'educació formal, però no atraiem talent suficient".

Segons el GTCI, Espanya ha de millorar en les relacions entre l’administració i les empreses, la utilització de la tecnologia i aspectes relacionats amb el mercat de treball, com la facilitat de contractació.

També et pot interessar

stats