Madrid, capital mundial contra la fam

Representants de 80 països celebren una cimera internacional que persegueix erradicar la fam al món el 2030.

821 milions de persones van passar fam i van patir malnutrició el 2017
821 milions de persones van passar fam i van patir malnutrició el 2017 / FAO

En l’era de l’opulència –2.000 milions de persones amb sobrepés– la fam creix per tercer any consecutiu. Segons dades de la FAO, 821 milions de persones passaren fam i patiren malnutrició el 2017 per culpa dels conflictes, l’impacte del clima i la desacceleració econòmica.

Un total de 160 representants dels parlaments de 80 països es reuneixen des d'aquest dilluns al Senat per a tractar d’erradicar el problema en la primera cimera internacional contra la fam.

Els participants s’han posat com a objectiu estudiar i impulsar polítiques, i la manera d’implementar-les, per a aconseguir el segon dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides: aconseguir un món sense fam per al 2030.

Durant els dos dies, els parlamentaris intercanviaran experiències i abordaran els treballs legislatius en els diferents països per a poder posar fi a la malnutrició per la falta d’aliments, però també per a reduir altres problemes nutricionals com ara el sobrepés i l'obesitat impulsant hàbits de vida saludables.

La cimera ha sigut organitzada per les Corts Generals d'Espanya, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació (FAO), l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i el Front Parlamentari contra la Fam d’Amèrica Llatina i el Carib.

La reunió dona continuïtat al treball realitzat des del 2006 per l’AECID i la FAO en suport dels parlamentaris d’Amèrica Llatina i del Carib per a incorporar el poder legislatiu en la lluita contra la fam a la regió.

En la inauguració intervindran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president del Senat, Pío García-Escudero; i el director general de la FAO, José Graziano da Silva.

També s’espera la participació de representants de la Unió Interparlamentària del Parlament Panafricà, dels Fronts Parlamentaris de Llatinoamèrica i el Carib, i de l'Aliança Parlamentària Europea per a la lluita contra la fam.

També et pot interessar

stats