Madrid acollirà la cimera del clima

L'ONU accepta l'oferta plantejada pel govern de Pedro Sánchez, després de la renúncia de Xile.

VÍDEO | Madrid acollirà la cimera del clima

La Conferència sobre Canvi Climàtic de Nacions Unides (COP25) tindrà lloc finalment a Madrid entre el 2 i el 13 de desembre, segons ha anunciat la secretària executiva de l'ONU per al Canvi Climàtic, Patricia Espinosa. 

El govern espanyol va confirmar el dijous que Sánchez havia oferit Madrid com a seu de la cimera, que inicialment anava a tindre lloc a Xile i la celebració de la qual s'havia anul·lat per les últimes protestes. El president xilé, Sebastián Piñera, va agrair la "generosa oferta".

Sánchez celebra la decisió de l'ONU

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha celebrat que la COP25 tinga lloc a Madrid i ha assegurat que Espanya "treballa des de ja" per a garantir el desenvolupament de la cimera.

Sánchez ho ha qualificat "d'excel·lent notícia" i  ha destacat que l'executiu manté un "ferm compromís" per un progrés durador i una transició ecològica justa.

Ribera diu que és un "gran orgull i responsabilitat" per a Espanya

La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, ha assenyalat que és un "gran orgull" i responsabilitat" per a Espanya acollir la Conferència sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides.

Segons Ribera, Espanya assumeix amb "humilitat" i satisfacció poder contribuir a un "gran esforç global", com és la lluita contra el canvi climàtic.

"És una tradició que hem d'enfortir en la nostra acció exterior, com a Espanya i com a Unió Europea. L'acció constructiva de les Nacions Unides ha de ser un multilateralisme que pense en la gent i no solament en els grans fluxos de capital", ha apuntat.

També et pot interessar

stats