El macrobotellot de Montcada trenca el pacte de Govern

Guanyem Montcada i Acord Ciutadà, socis de PSPV, han trencat l'acord de Govern desprès que s'haja permès la celebració del festival universitari.

El Festival de Paelles Universitàries provoca una crisi de govern a l'Ajuntament de Montcada

El Festival de Paelles Universitàries ha acabat amb una crisi profunda en el govern municipal de Montcada, a l'Horta Nord. Guanyem Montcada i Acord Ciutadà, que governaven amb PSPV, han decidit trencar el tripartit com a conseqüència de la celebració d'aquest esdeveniment.

El passat mes de març ja es va tractar de paralitzar el botellot mitjançant una moció presentada per Compromís, que va ser aprovada amb 15 vots a favor i quatre abstencions. Tots els partits polítics del Ple, excepte el PSOE, van coincidir a denunciar la falta de transparència que ha envoltat el desembarcament d'aquest festival a Montcada després que La Marina de València, on es va celebrar l'any passat, anunciara que no anava a acollir més esdeveniments d'aquest tipus pels problemes que comporten.

Manolo García, de Guanyem Montcada  ha demanat la dimissió de l'alcaldessa Amparo Orts, ja que segons ha explicat a À Punt Notícies, l'assumpte "s'ha gestionat d'una forma irregular i amb molt poca transparència". A més, ha matisat que la postura del seu partit no és contrària als esdeveniments ni als joves, sinó que critiquen que no se'ls ha deixat participar i el lloc on s'ha ubicat és inapropiat. Per últim, ha afegit que no es troben a gust en un Govern en el qual no hi ha confiança. 

En declaracions a À Punt Notícies, Vicent Conejero, d'Acord Ciutadà, ha assegurat que a principis de la  setmana que ve trencaran l'acord de Govern perquè, segons ells, el PSOE no els ha donat moltes explicacions i ha precisat que no ho fan perquè tinguen por, sinó perquè creuen que el soci de Govern es pensa que té la majoria absoluta quan no la té.

Després d'aquesta decisió dels dos socis de Govern, la governabilitat a Montcada queda seriosament compromesa, ja que el PSPV només té 5 regidors, davant dels 6 del PP. La resta de la corporació la conformen Compromís, amb 4 regidors; Ciutadans i Alternativa Municipalista d'Unitat Popular de Montcada, amb 2 edils cada formació; i Guanyem Montcada i Acord Ciutadà, que en tenen un cadascun. En paraules de Garcia: "es genera una situació de debilitat en el Govern i la governabilitat és difícil".

Un esdeveniment multitudinari

Unes 24.000 persones assisteixen a aquest Festival de Paelles Universitàries, que comptarà amb un total de 230 encarregats de seguretat i accessos, 41 sanitaris, dos hospitals de campanya, un punt d'atenció sanitària, així com sis ambulàncies UVI i tres de suport vital bàsic (SVB), segons ha informat l'organització.

Per a poder accedir al Festival de Paelles i poder garantir la seguretat, els assistents hauran de passar per tres controls en l'únic punt d'accés disponible abans de la validació de l'entrada.

Els dos dispositius estaran operatius des de les deu del matí fins a les onze de la nit, la qual cosa suposa tres hores més de l'horari del propi festival amb la finalitat d'assegurar que l'eixida de l'esdeveniment transcórrega amb normalitat i sense incidents. 

També et pot interessar

stats