La mà dreta del xef amb més estreles Michelin

Juan Moll, el mestre de sala del xef francés Joël Robuchon, supervisarà el llegat del cuiner que acumulava 32 estreles Michelin.

Juan Moll atén clients al seu establiment de Moraira
Juan Moll atén clients al seu establiment de Moraira

Fa més de trenta anys, Joël Robuchon va entrar al Boutique Hotel La Sort de Moraira i va oferir a Juan Moll l'oportunitat de treballar per a ell com a maître. Des d'aleshores, ha viscut de prop l'ascens del xef francés, que acumula 32 estreles Michelin en nombrosos restaurants escampats arreu del món.

Segons Moll, que es troba a l'establiment familiar de Moraira, "L'èxit de Joël ha sigut formar equips amb una filosofia de l'excel·lència que no cuinaven per al crític o l'inspector de Michelin, sinó per a tots", això i un consell que va saber transmetre a tots els seus xefs: "La bona cuina no la pots fer sense amor, si no estimes les persones no pots cuinar bé".

Robuchon, que estiuejava a Calp -el lloc on passava més nits seguides al llarg de l'any- i era un enamorat del penyal d'Ifach, va apostar per alguns productes valencians, com ara un oli d'oliva d'Alcoi o les gambes de Dénia. A més de vestir de negre els xefs, quan generalment anaven tots de blanc, va ser un precursor del quilòmetre zero. Robuchon era un obsessiu de les matèries primeres perquè, a més de bon coneixedor dels productes, comptava amb un paladar privilegiat.

Com a mestre de sala de Robuchon, Moll ha atés personalitats com ara Robert de Niro, Leonardo Di Caprio, Woody Allen, Jennifer López, Bruce Willes o David Copperfield, entre d'altres. Per a ell, però, tots els clients han de ser atesos igual de bé; la funció del maître és que tots els clients se'n vagen satisfets. Roubchon va morir el 6 d'agost d’enguany, motiu pel qual Moll iniciarà d’ací a poc un recorregut pels restaurants d’Àsia i dels Estats Units com a supervisor del llegat del xef.

També et pot interessar

stats