Luis Vañó: “La llei de serveis socials és pionera a Espanya i servirà d’exemple a altres comunitats autònomes"

El president de la Plataforma del Tercer Sector posa en valor el consens del que ha partit la normativa, que segons ha indicat, tardarà uns dotze mesos en ser efectiva.

Luis Vañó en 'À Punt Notícies matí'
Luis Vañó en 'À Punt Notícies matí'

Un canvi complet de mentalitat, de paradigma, de filosofia, en què la ciutadania siga el centre del sistema. És el que proposa la llei de serveis socials que aproven aquest dimecres les Corts, una llei “pionera a Espanya, que servirà d’exemple a altres comunitats autònomes”, segons ha assenyalat Luis Vañó, president de la Plataforma del Tercer Sector de la Comunitat Valenciana en À Punt Notícies matí. Segons Vañó, “aquesta llei transcendeix la ideologia; ve per a quedar-se i servirà d’esperit per a altres”.

Vañó ha destacat el consens amb què s’ha elaborat la llei. Hi han participat sectors de tota la societat, “sent una de les normatives que més participació social ha tingut”, la qual cosa és “importantíssima i bàsica”, segons ha apuntat. En aquest sentit, el president de la Plataforma del Tercer Sector de la Comunitat Valenciana ha valorat la col·laboració i la implicació que en el text tenen els ajuntaments, ja que tindran un paper “clau” en la gestió del sistema.

Entre les mesures que preveu la llei estan la creació del sistema públic de serveis socials, que es blinda de la mateixa manera que l’educació o la sanitat, que la targeta sanitària SIP passe també a ser una targeta social o que hi haja un historial social, de la mateixa manera que n’hi ha un de salut. Unes propostes que, segons ha assenyalat Vañó, no estaran en marxa abans d’un any, fins que es reglamente tot.

Eix fonamental de l’estat del benestar amb recursos suficients

Luis Vañó ha assenyalat que, perquè aquesta llei, un dels “plats forts” del govern valencià en aquesta legislatura, no es quede només en paper, calen “recursos suficients” per a posar-la en marxa. D’aquesta manera, el president de la Plataforma del Tercer Sector de la Comunitat Valenciana ha indicat que la normativa preveu augmentar la ràtio de professionals sanitaris, de forma que tot allò que inclou la llei es puga fer realitat, de manera que la persona "estiga en el centre de tot".

També et pot interessar

stats