Luis Rubiales: “No podem evitar que la gent aposte, però els beneficis han d’arribar a la societat”

El president de la Federació de Futbol ha oferit, en ‘La qüestió’, la primera entrevista a una televisió des de feia molt de temps.

Luis Rubiales: “No podem evitar que la gent aposte, però els beneficis han d’arribar a la societat”
Luis Rubiales: “No podem evitar que la gent aposte, però els beneficis han d’arribar a la societat”

La pròxima llei de l’esport haurà de posar ordre en la qüestió de les apostes esportives, en opinió de Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Rubiales ha sigut l’entrevistat principal de La qüestió, aquest divendres, i ha abordat al plató temes com ara la corrupció en el món del futbol, l’homofòbia i la discriminació, els avanços en la igualtat de gènere o les apostes esportives. 

Sobre aquesta qüestió, ha sigut taxatiu: “No podem evitar que la gent aposte, però els recursos que es guanyen han de donar beneficis a tota la societat”. Tot i que ara per ara no es fa, Rubiales s’ha mostrat obert a “treballar amb cases d’apostes en un futur”, sempre que aquestes adopten un “codi ètic comú” que implique inversions en educació i reinserció per a les persones que cauen en el parany de la ludopatia. Cal remarcar que, dels vint equips professionals de primera, a hores d’ara, 18 mantenen contractes amb negocis d’aquest tipus. 

Preguntat sobre l’enfrontament obert entre la Federació i la Lliga, respecte dels horaris dels partits, Rubiales ha assegurat que “no hi ha guerra, el que hi ha és passió per defendre l’altre futbol”, en referència al futbol no professional. 

Els diners del futbol

L’any passat els equips espanyols van ingressar més de 3.400 milions d’euros, un 9% més que la temporada anterior. Tot i això, els clubs encara deuen diners a Hisenda. A pesar que la xifra s’ha reduït considerablement en els últims set anys, a hores d’ara el deute encara és de 218 milions d’euros. 

En La qüestió també han entrevistat una de les periodistes signants de la investigació internacional Football Leaks, que va destapar nombroses irregularitats i fraus fiscals per part de personalitats del futbol, com ara Cristiano Ronaldo o José Mourinho.

També et pot interessar