Al·lucinacions i deliris, nous símptomes post-UCI

Aquests nous efectes els han manifestat 122 pacients dels 130 ingressats a la unitat de neurorehabilitació de l'Hospital Benito Menni de Valladolid

Apareixen nous símptomes amb pacients contagiats de Covid: al.lucinacions i deliris / À Punt NTC

A l'hospital Benito Menni de Valladolid han aparegut uns nous símptomes amb pacients contagiats de Covid. Són pacients que pateixen al·lucinacions i que podrien estar associades a l'edat.

Els nous efectes que han manifestat 122 pacients dels 130 que hi ha ingressats a la unitat de neurorehabilitació de l'hospital, consisteixen que senten veus o que veuen imatges molt reals.

La doctora Socorro Martínez, de la unitat de neurorehabilitació de l'hospital Benito Menni ha explicat algunes de les al·lucinacions que han patit els pacients: "Des de creure que estan segrestats a imaginar complots contra ells i elles per part de la família o dels superiors en el treball". Segons explica Socorro Martínez, "ens costa molt tornar-los a la realitat".

El possible origen

El doctor Enrique Noé, expert en neurorehabilitació a València i director d'investigació de Vithas NeuroRHB, ha explicat a À Punt que l'origen pot trobar-se en la mala transmissió d'informació dels nostres sentits. "Molts d'aquests pacients han generat falses imatges o falsos sons que en realitat no existeixen", ha explicat.

En el cas dels deliris perduren durant mesos i compliquen altres símptomes neurològics i psicològics, tot i que acaben desapareixent, han explicat els professionals experts. En les unitats de neurorehabilitació adverteixen que aquests símptomes també poden aparéixer en els casos més lleus o asimptomàtics.

També et pot interessar

stats