Els loters, en peu de guerra, amenacen de boicotejar el Nadal

Es manifestaran a Madrid el dia del sorteig de la Grossa i adverteixen que tancaran les administracions

Els loters, en peu de guerra / À Punt NTC

Els loters estan en peu de guerra i amenacen de boicotejar el Nadal. Adverteixen que es manifestaran a Madrid entre el dia del sorteig de la Grossa i el 24 de desembre, just quan comencen a cobrar-se el premis. Els loters asseguren que no els ixen els números. D'un dècim de la grossa, que val 20 euros, cobren 80 cèntims bruts.

Ho sap molt bé Pedro Ruiz, que fa 15 mesos que porta una administració de Burjassot i diu que no arriba ni a ser mileurista. “He de vendre 14.000 primitives només per aconseguir vendre el lloguer”, assegura. 

Ell és un dels 400 loters de la Comunitat Valenciana en peu de guerra. Aniran a manifestar-se a Madrid el dia del sorteig de la Grossa i estudien tancar tres dies, encara que col·lapsaria el repartiment dels premis. Hi ha dues associacions del sector que no secunden estes mobilitzacions, però Ruiz ho té clar. “Estic disposat a tancar, aquesta situació és insostenible”, sentencia el loter de Burjassot. 

Loters i loteres volen que apugen les comissions de la grossa, del 4%, i les altres, ja que fa 17 anys que estan congelades. Des de llavors, han perdut un 36% de poder adquisitiu. El dia de la Grossa hi haurà premis i reinvidicacions a Madrid en un sorteig que és per a l'Estat el negoci del segle, i no és qüestió d'atzar. 

També et pot interessar