El lot d'AstraZeneca sota sospita no ha produït reaccions importants a la Comunitat Valenciana

S'han administrat vora 7.000 dosis d'aquest enviament.

El cap de servei de promoció de Salut i Etapes de la Generalitat Valenciana, José Antonio Lluch
El cap de servei de Promoció de Salut i Etapes de la Generalitat, José Antonio Lluch

Aquest dilluns ha començat la vacunació del personal docent a tota la Comunitat Valenciana. En total seran més de 116.000 persones les que rebran la vacuna d'AstraZeneca en els pròxims dies.

Ara, la preocupació està en el fet que un lot d'aquestes vacunes ha provocat trombosis en algunes persones a països com Noruega.

En aquest sentit, el cap de servei de Promoció de Salut i Etapes de la Generalitat Valenciana, José Antonio Lluch, ha explicat que aquesta situació es deu a una relació temporal i no causal.

De fet, ha explicat que a la Comunitat Valenciana ja s'han administrat vora 7.000 dosis d'aquest lot, del qual no hi ha hagut reaccions greus considerables.

No obstant això, Lluch ha dit que les dosis restants d'aquest enviament estan guardades a l'espera que la Unió Europea emeta un informe favorable per a continuar amb la seua administració.

Lluch també ha dit que s'espera que aquesta setmana quasi tots els majors de 80 anys ja puguen estar vacunats, almenys, amb la primera dosi i que després, començarà el procés per al següent grup de població, els que van dels 70 als 79 anys i per a un grup reduït de població amb malalties que hi poden provocar complicacions en cas de contagi com les renals o la diabetis.

També et pot interessar

stats