De los Cobos afirma que hauria destituït Trapero perquè posava “pals a les rodes permanentment”

El coronel afirma que no va pensar que els Mossos “arribarien a aquell nivell d'inacció l'1-O”.

El coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos.
El coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos.

El coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, coordinador del dispositiu policial per a tractar d'impedir el referèndum il·legal de l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya, ha manifestat que si haguera tingut comandament sobre els Mossos hauria “apartat el major”, Josep Lluís Trapero, perquè posava permanentment “pals a les rodes” de l'operatiu per a tractar d'impedir la votació.

En el juí contra Trapero i la cúpula política dels Mossos a l'Audiència Nacional, el coronel, a més, ha contradit el major en assegurar que aquest va deixar clar els dies previs que la policia autonòmica comptava amb efectius “suficients” per a fer-se càrrec d'operatiu.

El coordinador del dispositiu policial ha explicat que el primer pla que va proposar Trapero era més “propi d'unes eleccions normals”, no l'adequat per a tractar d'impedir una votació. Així, ha admés que no va pensar que els Mossos d'Esquadra arribarien a aquest nivell d'“inacció” i ha afirmat que, si haguera tingut comandament, hauria imposat el seu criteri al major.

De los Cobos: “A Trapero li va semblar una ingerència el meu nomenament”

D'altra banda, el coronel ha relatat que el major dels Mossos va manifestar en una reunió amb el fiscal superior de Catalunya que li semblava “una ingerència” el seu nomenament com a coordinador. A més, ha afegit que des de la Generalitat va haver-hi també un rebuig frontal al seu nomenament.

“Puigdemont era el piròman que deia com apagar el foc”

En el seu relat, De los Cobos ha assenyalat que en una reunió de la junta de seguretat celebrada a la Generalitat, “l'expresident Carles Puigdemnot semblava el piròman que deia als bombers com apagar la flames, ja que donava uns criteris que en lloc de servir per a apagar l'incendi, el que feien era propagar-lo”.

També et pot interessar

stats