López Jaraba anirà a juí al juliol per la gestió com a director d'RTVV

Les diferents parts, citades a l'Audiència de València, no han aconseguit arribar a un acord i el juí tindrà lloc el 23 de juliol.

José Luis López Jaraba, en una imatge d'arxiu
José Luis López Jaraba, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'exdirector general de Radiotelevisió Valenciana José Luis López Jaraba s'asseurà a la banqueta dels acusats el pròxim 23 de juliol per la causa oberta per les presumptes irregularitats en la gestió de Canal 9 després que les diferents parts, citades aquest dijous a l'Audiència de València, no hagen aconseguit arribar a un acord per a evitar-lo.

Les acusacions, que actuen en nom de Compromís, de la Generalitat i dels sindicats, demanen per a Jaraba penes que arriben als set anys de presó. La denúncia es va iniciar en 2014 per un suposat forat de 1.000 milions d'euros, però finalment en la causa només s'investiga la compra d'un conjunt de programes amb la productora de José Luis Moreno, per un valor de dos milions d'euros, que es va firmar entre 2009 i 2012. De tots els investigats en un primer moment, només s'ha processat l'exdirector de RTVV.

La Fiscalia demana el sobreseïment provisional de la causa "per no estar degudament acreditada la perpetració del delicte". En tot cas, el ministeri públic explica que la conducta del processat en perjuí de l'ens públic podria qualificar-se, com a màxim, d'una administració deslleial, però que "en cap cas constitueix un delicte de malversació". La defensa en sol·licita l'absolució.

Si finalment no s'arribara a un acord entre les parts, es podria iniciar el juí.

També et pot interessar

stats