López Jaraba, absolt de malversació per uns contractes d’RTVV amb la productora de José Luis Moreno

Es pot presentar recurs contra la sentència, que fa referència al contracte de la sèrie 'Planta 25'.

L'exdirector de RTVV, López Jaraba, en una sessió del judici
L'exdirector de RTVV, López Jaraba, en una sessió del judici / Europa Press

L’exdirector d’RTVV, José López Jaraba, ha quedat absolt dels delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, falsedat documental, administració deslleial i del delicte de frau a l'administració que li atribuïen les acusacions per uns contractes vinculats a la productora de José Luis Moreno.

Jaraba va declarar en el judici que només firmava contractes que eren revisats per “gent molt competent” i va aclarir que ell no s'encarregava de negociar res perquè no era competència seua. La Generalitat, CGT i Rafael Xambó, entre d’altres, en canvi l’acusaven dels delictes esmentats, però la Fiscalia no l'acusava i la defensa també en demanava l'absolució.

Les acusacions particular i popular demanaven per a Jaraba fins a set anys de presó i una responsabilitat civil d’1,38 milions d’euros. No obstant això, l'Audiència l’ha absolt en una sentència, sobre la que encara cap un recurs en cassació davant el Tribunal Suprem.

López Jaraba, que va ser director d'RTVV entre octubre de 2009 i desembre de 2012, va haver de respondre sobre les suposades irregularitats en un contracte signat amb una productora de José Luis Moreno, Alba Adriática. Jaraba va assegurar durant el judici que no la coneixia i tampoc que no la va beneficiar. Aquest és també el punt de vista de l'Audiència.

Concretament, el contracte objecte del judici feia referència a la sèrie Planta 25 i es va signar el 2007, abans que ell estiguera al capdavant d’RTVV. Quan ell hi va arribar, la Sindicatura va alertar que en una liquidació trobava a faltar 1.700.000 euros a favor d'RTVV.

Una altra sèrie en compensació

Finalment es va arribar a un acord amb la productora, aquesta va reconèixer el deute i, per a compensar-la, es van lliurar uns programes de De un tiempo a esta parte.

Segons l'Audiència, conforme a la normativa interna d’RTVV referida als contractes d'adquisició de programes, el contracte tenia la firma prèvia de sol·licitud de despesa del cap de producció, de la directora de TVV i del controlador. També va tindre l'informe favorable de la Comissió Delegada de la Junta Central de Compres d'RTVV.

Segons el tribunal, no consta cap acord entre l'acusat i el representant de la productora per a beneficiar la mercantil; així com tampoc s’ha acreditat que Jaraba signara el contracte per a perjudicar RTVV, ni tampoc que els drets d'emissió dels capítols de De un tiempo a esta parte estigueren sobrevalorats.

També et pot interessar

stats